O przedmiocie

Olej rzepakowy, tłoczony „na zimno”, wyłącznie z nasion wyprodukowanych bez stosowania glifosatu. Olej rzepakowy tłoczymy w małych partiach, nie jest on rafinowany ani filtrowany. Jest w 100% naturalny gdyż nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i środków konserwujących. Dzięki zastosowaniu tradycyjnej metody wytwarzania nasz olej zawiera bogactwo wartości odżywczych i prozdrowotnych oraz zachwyca złocistym kolorem, wspaniałym smakiem i aromatem.
Dzięki wysokiej zawartości fitosteroli roślinnych oraz wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 (nawet 10 razy wyższej niż w oliwie z oliwek), olej rzepakowy tłoczony na zimno reguluje gospodarkę tłuszczową organizmu i przyczynia się do obniżenia poziomy „złego” cholesterolu (LDL) we krwi. Tym samym chroni przed chorobami układu krążenia, zmniejszając ryzyko zawału serca i miażdżycy.

Nierafinowany olej rzepakowy tłoczony na zimno zawiera bogactwo tokoferoli o właściwościach przeciwutleniających, które opóźniają procesy starzenia organizmu i mogą zapobiegać powstawaniu nowotworów.

Olej rzepakowy obfituje w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach:

witaminę E i prowitaminę A, które wychwytują wolne rodniki, wzmacniając organizm w walce z chorobami serca, neurodegeneracyjnymi czy niektórymi rodzajami nowotworów;
witaminę K, niezbędną w procesie krzepnięcia krwi.
Kraj pochodzenia: Polska

Dla kogo: Polecany jest do codziennego stosowania w kuchni. Olej rzepakowy zajmuje ważną rolę w diecie kobiety w ciąży, karmiącej i małych dzieci. Kobiety w ciąży i matki karmiące piersią powinny spożywać kwasy Omega-3, aby zapewnić odpowiedni ich poziom w mleku matki i odpowiedni rozwój mózgu u ich dzieci.

Kolor i smak: Intensywny, złoty kolor i delikatny, lekko orzechowy smak. Bez charakterystycznej goryczy oliwy.

Termin przydatności: 6 miesięcy od wytłoczenia.

Przechowywanie: w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Osad: na dnie może powiać się naturalny, ciemny osad, składający się z niewielkich fragmentów nasion rzepaku. W warunkach chłodniczych może występować zmętnienie, z powodu wytrącania się naturalnych wosków. Proces powstawania osadu i zmętnienia można cofnąć przez ogrzanie oleju do temperatury pokojowej i energiczne potrząśnięcie butelką.

Stan Nowy
Rodzaj olej rzepakowy
Typ nierafinowany
Cechy dodatkowe wegetariańskie, superfood, wegańskie
Produkt nie zawiera tłuszczy trans (utwardzanych)
Stan opakowania oryginalne
Pojemność 250 ml
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 400 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1f1e5a61-b4bb-4a3f-ac3d-63c774a7b003

Olej

Hrubieszów  
(13)
Biała Podlaska  
(13)
Rzeszów  
(9)
Maszewo  
(6)
Grajów  
(4)
Przemków  
(3)
Zwoleń  
(3)
Barchnowy  
(3)
Lublin  
(3)
Mońki  
(3)
Namysłów  
(2)
Grudziądz  
(2)
Chodel  
(2)
Bydgoszcz  
(2)
Goworowo  
(2)
Turobin  
(2)
Kopytowa  
(2)
Środa Śląska  
(2)
Lwówek Śląski  
(2)
Różanka  
(2)
Skórzewo  
(1)
Choszczno  
(1)
Wola Krzysztoporska  
(1)
Radzionków  
(1)
Maćkowicze  
(1)
Brzezie  
(1)
Brzezina  
(1)
Krotoszyn  
(1)
Serby  
(1)
Leszno  
(1)
Warta  
(1)
Myszyniec  
(1)
Ustroń  
(1)
Ostrów Wielkopolski  
(1)
Łomna  
(1)
Wołomin  
(1)
Sajzy  
(1)
Wągrowiec  
(1)
Grodziec  
(1)
Jordanów  
(1)
Lubartów  
(1)
Strzelin  
(1)
Zaklików  
(1)
Janowo  
(1)
Bratnik  
(1)
Świnoujście  
(1)
Sadowne  
(1)
Reda  
(1)
Zambrów  
(1)
Raszków  
(1)
Swarzędz  
(1)
Babi Dół  
(1)
Ignatki-Osiedle  
(1)
Siedlce  
(1)
Radom  
(1)
Łagów  
(1)
Zbylitowska Góra  
(1)
Łaziska Górne  
(1)
Ksawerów  
(1)
Jaryszów  
(1)
Częstochowa  
(1)
Włodawa  
(1)
Gostyń  
(1)
Łosice  
(1)
Ożarów Mazowiecki  
(1)
Skierniewice  
(1)
Mikulin  
(1)
Kłodzko  
(1)
Kurów  
(1)
Młynowo  
(1)
Mysłowice  
(1)
Tuchów  
(1)
Wadowice  
(1)
Będzin  
(1)
Łęczna  
(1)
Miechów  
(1)
Kobyłka  
(1)
Ziębice  
(1)
Tulce  
(1)
Myślenice  
(1)
Kłobuck  
(1)
Bukowina Tatrzańska  
(1)
Andrychów  
(1)
Prudnik  
(1)
Gdynia  
(1)
Goleniów  
(1)
Sady  
(1)
Biskupice  
(1)
Międzyrzecz  
(1)
Pabianice  
(1)
Kochanowice  
(1)
Sulęcin  
(1)
Babice  
(1)
Zgorzelec  
(1)
Jarosław  
(1)
Krosno  
(1)