O przedmiocie

Agar agar – „morska żelatyna” pochodzenia roślinnego, mniej kaloryczna od żelatyny wieprzowej. To znakomite rozwiązanie w wielu potrawach dla osób na diecie niskokalorycznej, wegetariańskiej, wegańskiej. W wielu produktach jest oznaczony symbolem E-406 (zwany bywa gumą agar). Jego głównym składnikiem jest galaktoza – cukier złożony nieprzyswajalny dla ludzi. Mogą go rozłożyć tylko niektóre bakterie morskie i glebowe.

Umieść potrzebną ilość w miseczce i zalewamy wodą zgodnie z przepisem, namaczaj aż rozpuści się zupełnie. Podgrzej aż do osiągnięcia punktu wrzenia, stale mieszając. Ostudź.

Agar agar nie musi być schładzany w lodówce, ponieważ zyskuje i utrzymuje odpowiednią konsystencję w temperaturze pokojowej. Agar agar w paskach może być namaczany w wodzie i używany nawet w sałatkach.

Data ważności do 07.2022r

  • Stan: Nowy
  • Marka: KruKam
  • Opakowanie: zgrzewany worek z zamknięciem strunowym
  • Rodzaj: agar
  • Cechy dodatkowe: wegańskie
  • Stan: Nowy
  • Marka: KruKam
  • Opakowanie: zgrzewany worek z zamknięciem strunowym
  • Rodzaj: agar
  • Cechy dodatkowe: wegańskie
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 0892448a-b193-4668-b4a0-601566e7ec0a
Napisz

Dodatki spożywcze

Słomniki  
(3)
Gdańsk  
(2)
Rawa Mazowiecka  
(2)
Lubraniec  
(1)
Warszawa  
(1)
Prószków  
(1)
Skawina  
(1)
Nowa Ruda  
(1)
Lublin  
(1)
Bielsko-Biała  
(1)
Traby  
(1)
Wrocław  
(1)
Bogatynia  
(1)
Bargły  
(1)