O przedmiocie

Enzym AlphaAmylaza 10ml na 50kg.

BROWIN 405121

Data ważnosci: 31.05.2025

Alfa amylaza - enzym upłynniający skrobię. Służy do przygotowywania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu i innych.

  • Do zacieru z ziemniaków lub ześrutowanych zbóż - alfa-amylaza to enzym upłynniający skrobię, który posłuży Ci do przygotowania zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków.

  • Duża wydajność - opakowanie 10 ml wystarczy Ci na 50 kg śruty, przy dawkowaniu 1 ml na 5 kg surowca.

  • Proste użycie - do wody o temperaturze 85-95°C, dodaj wybrany surowiec w proporcji: 1 kg surowca na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj alfa-amylazę w ilości 1 ml na każde 5 kg zbóż lub ziemniaków.

  • Idealnie współpracuje z drożdżami TurboWhiskey lub Turbo Potato - dzięki wykorzystaniu alfa-amylazy z tymi drożdżami gorzelnicznymi, pożywką oraz glukoamylazą otrzymasz gwarancję otrzymania pysznych i aromatycznych trunków!

  • Nie do bezpośredniego spożycia - alfa-amylaza służy do przygotowania zacieru i nie nadaje się do bezpośredniego spożycia!

Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. Skutecznie działa w temperaturze 70 - 105°C i pH 4,5,-7,5. Najlepsze warunki rozkładu skrobi uzyskasz jednak przy temperaturze 85-95°C i pH 5-5,5.

Dawkowanie: 1 ml na 5 kg surowca.

Wydajność: na 50 kg surowca.

Uwaga!

Środek nie do bezpośredniego spożycia.

Specyficzny zapach jest typowy dla produktu.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5dc1a127-d3b3-4929-a002-0c7e73c74bc9

Podobne wyszukiwania