Kolejny wypiek i powitanie tu.
Chleb Gryczany ze śliwkami i majerankiem na liściach laurowych.
Tylko z kaszy gryczanej nie prażonej, z mąką gryczaną, owsianą i z ciecierzycy. Waga ok.630 g z babką jajowatą łuska, chia, siemieniem lnianym.
Wytwarzam produkty tylko bogate w wartości odżywcze, a nie niskiej jakości skrobię.
Rzemieślnicza mała piekarnia stawiająca na jakość i zdrowie z Czerniakowa - Mokotów Warszawa.
Kupując wspierasz rodzimą , polską produkcję i przyczyniasz się do utrzymania rękodzielniczej rzemieślniczej pracy. Pasja, wykształcenie technologia żywności- kilkunastoletnia praca w gastronomii oraz chęć dzielenia się, tym co dobre z natury skłoniła mnie do wypieku chleba. Tak powstało
www.facebook.com/ChlebemSieToczy
Wciąż, to rozwijam, aby uzbierać na swoje miejsce. Kupując codziennie chleb, który zwykle pleśnieje i płacąc kilka złotych - je się coś bez wartości odżywczych.
Na tym ogłoszeniu do nabycia Chleby z mielonych kasz tylko i wyłącznie na zdrowym zakwasie owsiano-ryżowym
Bez polepszaczy, proszku do pieczenia, spulchniaczny i drożdzy.
Oplacalnie zakupić 2 chleby plus jedno ze smarowideł z mojej oferty.
Wtedy jest wysyłka gratis przy pakiecie Allegro Smart. Chleby doskonale nadają się do mrożenia. Po rozmrożeniu nie rozsypują się, jak te kupne pakowane próżniowo.
Chleb gryczany wytwarzam z białej nie palonej kaszy gryczanej, która zamawiam od gospodarstwa z doliny Kłodzkiej oraz z Podlasia.
W obydwu miejscach gościłem podczas mej wyprawy rowerowej #100dniRowerem, gdy jechałem po Polsce przez 526 dni. Wszystko co wytwarzam, sam spożywam z rodziną. Wkładam w to serce i gwarancję wykonania jak dla siebie - czyli dietetyka sportowego i technika technologii żywienia. Chleby bezglutenowe wypiekam we wtorek i środę i wysyłam w środę i czwartek. Na innej aukcji są pozostałe z oferty i inne chleby.
Bardzo ważne – Jeśli chcesz aby Chleb został wysłany w czwartek i w piątek będzie u Ciebie – zamówienie powinno być złożone najpóźniej w poniedziałek wieczór – maksymalnie wtorek rano, gdyż kasza musi sfermentować jest zalewana wodą i ten proces jest naturalny.
Nie wypiekam chlebów – aby leżały – każdy jest wytwarzany na zamówienie.