Chlorofil Nature’s Sunshine prawdopodobnie najlepszy chlorofil na światowym rynku. Głównym składnikiem produktu jest chlorofilina sodowo-miedziowa pozyskiwana z lucerny siewnej oraz morwy. Struktura chemiczna chlorofiliny jest bardzo podobna do cząsteczki hemoglobiny, a podstawowa różnica to cetrum cząsteczki. W hemoglobinie to żelazo, natomiast w chlorofilinie miedź. Orzeźwiający miętowy smak chlorofil zawdzięcza dodatkowi olejku miętowego.

SKŁADNIKI:
Woda oczyszczona; stabilizator: gliceryna rozpuszczalna; chlorofilina sodowo-miedziowa; aromat: olejek miętowy*.

*Specjaliści z Uniwersytetu Medycznego w Timisoarze (Rumunia) wykazali, że olejek miętowy działa bakteriobójczo. Ich zdaniem w niedalekiej przyszłości może być wykorzystywany w leczeniu chorób wywołanych przez groźne patogeny ( źródło: https://integmed.pl/2020/03/12/olejek-mietowy-ma-przyszlosc-w-ciezkich-zakazeniach/).

ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA:
5 ml (jedna łyżeczka) chlorofilu dodać do szklanki wody. Pić 2-3 razy dziennie.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
To jest ekstrakt, 2 łyżeczki= 1 kg zielonych warzyw.

CHLOROFIL NSP -
Rozrzedza i oczyszcza krew. Usuwa toksyny i metale cięzkie. Odkwasza i dotlenia. Pomocny przy kuracjach bakteriobójczych, antygrzybiczych i przy usówani pasorzytów.

INNE DZIAŁANIE CHLOROFILU:
- likwiduje promieniowanie .
1 łyżeczka to 15mg chlorofiliny sodowo-miedziowej , która ochrania komórki przed skutkami promieniowania jonizującego .
Dwie łyżeczki CHLOROFILU to jak kilogram zielonych ekologicznych warzyw 🙂
Inne właściwości CHLOROFILU NATURES SUNSHINE :
1. CHLOROFIL – BROŃ W WALCE Z RAKIEM
Polscy naukowcy (tak, nasi:)) odkryli, że chlorofil potrafi wyeliminować część uszkodzeń DNA powodowanych przez kancerogeny.
W innym opublikowanym w Cancer Prevention Research ochotnicy wypili alfatoksynę – trujący związek o właściwościach rakotwórczych. Badani zostali podzieleni na grupy. Jedna z grup otrzymywała chlorofil , druga nie. U osób, które spożyły chlorofil, 95% toksycznej substancji zostało wydalone z organizmu w ciągu 24 godzin.
Zdaniem naukowców z Uniwersytetu Oregon State z USA chlorofil potrafi wiązać się z niektórymi związkami chemicznymi, które są znane lub podejrzewane o powodowanie raka. Są to związki pochodzące m.in. z dymu tytoniowego czy smażonego mięsa.
2. NIEŚWIEŻY ODDECH? WYPRÓBUJ CHLOROFIL, WEWNĘTRZNY DEZODORANT
Już w 1950 roku Dr. Franklin Howard Westcott odkrył unikalną zdolność chlorofilu w usuwaniu nieprzyjemnych zapachów z organizmu. Chlorofil w bardzo znaczący sposób rozwiązywał problem nieświeżego oddechu oraz zapachu ciała. Jedną z przyczyn nieświeżego oddechu (halitosis) są problemy w jamie ustnej, które mogą wynikać z wielu powodów jak np. uboga w warzywa i owoce, a bogata w przetworzone produkty dieta. Nieprawidłowa dieta osłabia układ pokarmowy, który nie jest w stanie trawić jedzenia. To może prowadzić do nieprzyjemnego zapachu wydzielającego się z zalegających w organizmie resztek… Dr. Franklin Howard Westcott zauważył, że już 100 mg chlorofilu włączonego do diety może zneutralizować nieświeży oddech czy zapach ciała. Firma Colgate miała swoją linię past do zębów z chlorofilem. Okazuje się, że chlorofil sprawdza się nie tylko w przypadku ludzi. Zdaniem niektórych weterynarzy chlorofil sprawdza się w walce z nieświeżym oddechem psów. Włącz do codziennego jadłospisu Chlorofil który odświeża wewnętrzne środowisko organizmu poprzez eliminację bakterii odpowiadających za wydzielanie nieprzyjemnego zapachu. Niektóre badania wskazują, że wystarczy 100-200 mg chlorofilu dziennie, aby zniwelować nieprzyjemny zapach.
3. POZBĄDŹ SIĘ STANÓW ZAPALNYCH
Stany zapalne to częsta przyczyna wielu przewlekłych chorób i problem, który dotyczy coraz większej grupy osób. Chlorofil uznawany jest za silną, naturalną, przeciwzapalną substancję. Używany jest do leczenia takich schorzeń jak artretyzm, zapalenie zatok czy chroniczne zapalenie trzustki. Japońscy naukowcy postanowili sprawdzić skuteczność chlorofilu na osobach cierpiących na chroniczne zapalenie trzustki. 34 osoby dostawały codziennie porcję chlorofilu. Męczące bóle brzucha zniknęły po tygodniu podawania roślinnego pigmentu. U 94% badanych zanotowano ogólną poprawę. Ale to nie wszystko. U 5 osób, u których stosowano bez większych efektów lek o nazwie trasylol, również zanotowało poprawę po podaniu chlorofilu. Co ważne u badanych nie zanotowano żadnych skutków ubocznych związanych z podawaniem chlorofilu.
4. PRZYWRÓĆ ORGANIZMOWI RÓWNOWAGĘ ZASADOWO-KWASOWĄ
Z pewnością słyszałeś o zakwaszeniu organizmu? Stan ten pojawia się, kiedy organizm otrzymuje zbyt dużo pokarmów kwasotwórczych. Najczęściej przyczyną zbytniego zakwaszenia jest zbyt duża ilość przetworzonych produktów, mięsa, nabiału i dieta uboga w warzywa, szczególnie zielone. Zbytnie zakwaszenie to prosta i szybka droga do chorób. Na rynku znajdziesz wiele suplementów, które mają pomóc przywrócić równowagę zasadowo-kwasową. Jednak nic nie zadziała tak skutecznie jak Chlorofil, który ma działanie silnie alkalizujące.
Badanie 2012 roku opublikowane w Journal of Environmental Health wykazało, że dieta bogata w alkalizujące warzywa i owoce wpływa na mocniejsze kości i chroni przed chronicznymi chorobami.
Jeśli zjadasz duże ilości chlorofilu , wspierasz równowagę kwasowo-zasadową, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu i zdrowia. Zakwaszony organizm to bardzo dobre środowisko do rozwijania się patogenów, dlatego warto zadbać o odpowiednią dawkę chlorofilu.
5. CHROŃ SIĘ PRZED STRESEM OKSYDACYJNYM
Co się dzieje, gdy w organizmie jest więcej wolnych rodników od przeciwutleniaczy? Powstaje stres oksydacyjny. Bardzo groźne zjawisko. Jedzenie dużej ilości warzyw i owoców skutecznie zapobiega tej nierównowadze. Zielone liście są na samym szczycie najbardziej odżywczych produktów, a w dodatku zawierają chlorofil. Świeży szpinak, rukola, jarmuż, zielone sałaty czy dziko rosnące „chwasty” takie jak mniszek lekarski i pokrzywa. Wzmocnij obronę przed uszkodzeniem komórek i obniż ryzyko takich chorób jak choroby serca, nowotwory, cukrzyca i stany zapalne.
6. ROŚLINNY BARWNIK, KTÓRY CHRONI I DBA O TWOJĄ SKÓRĘ
Chlorofil posiada silne właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Wspomaga hamowanie rozwoju bakterii oraz grzybów, a nawet ich likwidację. Badanie z 2007 roku wykazało, że ekstrakt z chlorofilu zahamował rozwój infekcji pasożytniczymi grzybami Candida albicans. Działanie przeciwgrzybicze chlorofilu zapobiega również rozwojowi wirusa opryszczki.
7. POPRAWIA TRAWIENIE I WSPOMAGA KONTROLĘ WAGI
Nic nie poprawia procesu chudnięcia i utrzymania prawidłowej wagi jak sprawny i czysty układ pokarmowy. Chlorofil znacznie przyspiesza proces pozbywania się zaległych resztek jedzenia, wspiera pracę jelit, dba o florę bakteryjną i zmniejsza ryzyko zaparć oraz gazów. Spożywając chlorofil będziesz też jeść mniej. Wyniki badania z 2013 roku wykazały, że osoby spożywające wysokowęglowodanowe dania w połączeniu z chlorofilem czuły się najedzone na dłużej i rzadziej sięgały po kolejną porcję jedzenia.
Jelita pełnią niezwykle istotną funkcję w procesie trawienia. Chlorofil nie tylko pomaga je oczyszczać, ale też naprawia zniszczone tkanki, a nawet może przywrócić do życia miejsca pozornie obumarłe - przyznana Nagroda Nobla .
„PŁYNNY CHLOROFIL” W FORMIE SUPLEMENTU CZY NATURALNY?
Naturalny chlorofil jest rozpuszczalny w tłuszczach, więc do zielonej sałatki czy zielonego koktajlu warto dodać kilka kropel ulubionego oleju. Można też kupić chlorofilinę tzw. kompleks miedziowy chlorofilu, który wytwarzany jest w laboratoriach z chlorofilu. Używany jest m.in. jako barwnik w żywności oraz w formie suplementów. Często określany jest jako płynny chlorofil. Rozpuszczalny w wodzie, a nie jak chlorofil w tłuszczach. Chlorofil w płynie często pozyskiwany jest z lucerny siewnej (alfa alfa). Suplementy na bazie chlorofilu od kilkudziesięciu lat wykorzystywane są do leczenia blizn, problemów z nieprzyjemnym zapachem czy problemów trawiennych bez wykazania skutków ubocznych.
GDZIE ZNALEŹĆ NAJWIĘCEJ CHLOROFILU?
Najlepszym źródłem chlorofilu są zielone warzywa oraz algi. Chlorella jest najbogatszym źródłem chlorofilu.
A w jakich warzywach znajdziesz go najwięcej? Oto zestawienie wybranych produktów porównujące zawartość zielonego pigmentu: (źródło: Oregon State University)
• 1 kubek pietruszki: 38.0 mg
• 1 kubek szpinaku: 23.7 mg
• 1 kubek rukwi wodnej: 15.6 mg
• 1 kubek zielonej fasolki: 8.3 mg
• 1 kubek rukoli: 8.2 mg
• 1 kubek pora: 7.7 mg
• 1 kubek cykorii: 5.2 mg
• 1 kubek słodkiego groszku: 4.8 mg
• 1 kubek kapusty chińskiej: 4.1 mg
Bardzo istotną sprawą jest pochodzenie warzyw . Niestety np. kapusta jest rekordzistą od gromadzenia pestycydów, herbicydów i innych toksyn .
1 łyżeczka CHLOROFILU NSP zawiera aż 15mg !
PODSUMOWUJĄC
Właściwości chlorofilu są tak liczne, że trudno byłoby opisać wszystkie w jednym poście Jednak sam fakt, że chlorofil zapobiega, a nawet pomaga zwalczać choroby nowotworowe, wspomaga oczyszczanie wątroby, przyspiesza gojenie się ran, poprawia trawienie i dba o zdrowe jelita są wystarczające, aby korzystać z jego dobrodziejstw.
Najlepiej jedz warzywa bogate w chlorofil na surowo. Obróbka cieplna sprawia, że ten cenny pigment szybko się ulatnia. Przykładowo ugotowany szpinak traci aż 50% chlorofilu
Bardzo dobrym pomysłem jest włączyć na stałe Chlorofil płynny z dobrej firmy. Trzeba pamiętać by po otwarciu przechowywać go w lodówce z dala od promieni słonecznych.
Chlorofilu nie powinniśmy mieszać z innymi np. z Aloesem . Ma świetne działanie z ciepłą wodą .

Więcej informacji:

  • Stan: Nowy

Lokalizacja i dostawa

Gdańsk

Forma dostawy:

  • Przesyłka pobraniowa priorytetowa 14,00 zł
Oferta: e282aae7-e28f-41f2-850e-21322d5c2aa7