Oferuję łyżkę ziaren zalanych ekologicznym mlekiem w szklanym słoiku. Porcja wystarcza do przygotowywania szklanki prozdrowotnego kefiru z dnia na dzień. Grzybek szybko się rozrasta i można go mrozić.

Właściwości lecznicze grzybka:
- reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom;
- rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach;
- wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów;
- wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy stany zapalne w organizmie;
- wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy;
- hamuje wzrost komórek nowotworowych;
- wspomaga leczenie chorób przewodu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy;
- łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie;
- zwiększa libido;
- opóźnia proces starzenia;
- zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe;
- pomaga walczyć z bezsennością;
- zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne;
- dostarcza wielu witamin;
- reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi;
- wspomaga leczenie chorób jelit, wątroby, śledziony i trzustki;

Jak powinna przebiegać kuracja grzybkiem?
Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10 – dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. Robienie przerw nie jest konieczne. Ale organizm może się uodpornić na działanie grzybka, więc po przerwie substancje lecznicze działają lepiej.

Jak hodować grzybka?
Zalewamy w słoiku łyżeczkę grzybka połową szklanki mleka (na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok. 150 ml mleka itd.) Po 24 godzinach mieszamy go i cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu). Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).

Jakie mleko?
Używamy zwykłego mleka pasteryzowanego, o krótkim terminie ważności - nie UHT. A jeszcze lepiej prawdziwego wiejskiego od gospodarza, jeśli mamy dostęp. Można również stosować mleko kozie, ale proces przetwarzania przez grzybka jest nieco dłuższy niż w przypadku mleka krowiego.

Uwaga: grzybek nie wypłukany po 24 godzinach i nie zalany mlekiem traci swoje właściwości i ginie, a zdrowy grzybek po 17 dniach podwaja się i można odstąpić go innej osobie. Jeżeli nie pije się tego napoju, należy codziennie zalewać go nowym mlekiem (tyle mleka, aby grzybek lekko pływał). Mleko zmieniamy codziennie.

Jak on smakuje?
Napój mleczny produkowany przez drogocennego grzybka przypomina w smaku kefir. Jeżeli staje się bardziej kwaśny niż zwykle oznacza to, że grzybka zaczyna być za dużo. Należy wtedy zwiększyć ilość mleka, bądź pozbyć się części grzybka. Znakomicie smakuje z dodatkiem owoców (wedle upodobań).

Co zrobić z grzybkiem gdy wyjeżdżamy na urlop?
Kiedy mamy zamiar zrobić dłuższą przerwę w piciu napoju (urlop, wakacje) możemy grzybka zamrozić w zamrażalniku. W ten sposób można go przetrzymywać przez nieograniczony okres czasu. Następnie wystarczy grzybka wyjąć z zamrażalnika i zalać mlekiem - po kilku dniach grzybek "wraca do formy".

Warto zaopatrzyć się w takiego grzybka i dzielić się zdrowiem z bliskimi!

Odbiór na Woli lub Ursusie

Więcej informacji:

  • Stan: Nowy
  • Postać: zawiesina

Lokalizacja i dostawa

Warszawa, Wola

Formy dostawy:

  • List polecony priorytetowy 8,40 zł
  • Dostawa przez sprzedającego - przedpłata 10,00 zł
  • Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata 11,99 zł
  • Przesyłka kurierska - przedpłata 11,50 zł
  • Paczka pocztowa ekonomiczna 13,00 zł
  • Przesyłka pobraniowa priorytetowa 15,50 zł
  • Odbiór w punkcie: Paczka w RUCHu - przedpłata 8,49 zł
  • Odbiór w punkcie: Poczta Polska - przedpłata 9,60 zł
  • Odbiór w punkcie: Żabka - przedpłata 15,99 zł
  • Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - pobranie 15,64 zł
  • Odbiór osobisty - przedpłata 0,00 zł
Oferta: e9f9f2ba-c829-4870-a6eb-770a5a385cac