Zestaw zawiera :

Grzybek tybetański, ziarno kefirowe - 10 gram
********************************************************************

Grzybek tybetański – słowem wstępu
Grzybek tybetański jest fermentowanym napojem kefirowym. Znany jest na świecie od setek lat, a o jego właściwościach leczniczych jako pierwsi przekonali się tybetańscy mnisi. Podobno to dzięki piciu kefiru z grzybka cieszyli się wybitnym zdrowiem i zachowali długowieczność.

Kuracja kefirem z grzybka tybetańskiego powinna trwać 20 dni. Co wieczór przed snem należy wypijać odcedzony kefir. Po 20 dniach zrobić 10-dniową przerwę. Kurację można prowadzić 5-6 miesięcy.

Regularne picie kefiru z grzybka tybetańskiego:

poprawia przemianę materii – zwłaszcza przy zespole jelita drażliwego!
oczyszcza i odtruwa organizm, sprzyja detoksykacji
łagodzi wrzody żołądka i inne choroby przewodu pokarmowego
zapobiega powstawaniu miażdżycy
wpływa pozytywnie na układ sercowo-naczyniowy
pobudza działanie układu odpornościowego
łagodzi objawy alergii
oczyszcza układ moczowy, poprawia pracę nerek
poprawia libido
pomaga walczyć z bezsennością, wyczerpaniem i stresem
dostarcza wielu witamin
poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów
dodatkowo … hamuje starzenie komórek
Grzybek tybetański – przeciwwskazania
nietolerancja produktów mlecznych (nietolerancja laktozy)
nadużywanie alkoholu
stosowanie leków (zwłaszcza antybiotyków)
osoby cierpiące na cukrzycę, stosujące preparaty insuliny (ryzyko hipoglikemii)
ciąża – nie ma przeciwwskazań, ALE stosowanie kefiru lepiej skonsultować z lekarzem
Grzybek tybetański – hodowla krok po kroku
WAŻNE!!!

Otrzymanym starterem z grzybkiem tybetańskim należy zająć się OD RAZU PO ICH OTRZYMANIU!

Nie może on leżeć dniami lub tygodniami BEZ ZAINTERESOWANIA WŁAŚCICIELA!

Brak pielęgnacji grzybka tybetańskiego skutkuje jego zgniciem i w rezultacie można go wyrzucić do kosza.

Wziąć szklany słoik, włożyć do niego 2 łyżeczki grzybka.
Zalać 1 szklanką zwykłego, nieprzegotowanego mleka (1 łyżeczka grzybka = 150 ml mleka).
Przykryć gazą, zabezpieczyć słoik gumką recepturką.
Odstawić słoik na 24 h w temperaturze pokojowej (18-24 stopnie Celsjusza).
Po tym czasie kefir przemieszać i grzybka odcedzić na sitku.
Grzybka opłukać letnią wodą, ponownie umieścić w słoiku.
Cykl powtórzyć.
Grzybek tybetański – PAMIĘTAJ!

Podczas hodowli nie używamy metalowych przedmiotów – jedynie plastikowe i szklane!

**************************************************************************

Więcej informacji:

  • Producent: inny

Lokalizacja i dostawa

Ruda Śląska, Wirek

Formy dostawy:

  • Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata 11,99 zł
  • Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze 0,00 zł

Sprzedający

Oferta: f24655da-ab06-4bb3-adc8-cfdc9f879382