O przedmiocie

Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA to 100 % ziaren kawy z gatunku Arabika,które pochodzą z brazylijskiego regionu Cerrado w stanie Minas Gerais. Tam gleba jest wyjątkowa, pełna składników odżywczych, niezwykle bogata w minerały, oferuje warunki rolnicze niespotykane gdziekolwiek indziej ponieważ wszystkie plantacje znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu Chapado de Ferro. To kawa z segmentu Speciality!

PROFIL SMAKOWY
Wyjątkowe czynniki glebowe regionu Cerrado oraz ciepłe, wilgotne lato przeplatane łagodną, suchą zimą pozwalają uzyskać wyjątkowy profil smakowy zbieranych owoców kawowca.
Dojrzałe owoce są zbierane, a następnie dokładnie sortowane, aby zapewnić, że przetwarzane są tylko najlepsze ziarna. Schnąc w brazylijskim słońcu na rozległym, specjalnie zbudowanym patio, po osiągnięciu idealnej wilgotności są segregowane po raz drugi – wszystko dla zapewnienia najwyższej jakości. Kawa jest w obróbce naturalnej.

W filiżance ta kawa to wyraźna słodycz, równowaga i niska kwasowość. W ustach kremowy smak z wyraźnymi nutami orzechów ziemnych, kakao i karmelu z długim czekoladowym finiszem. Kawa niezwykle przyjemna również w połączeniu z mlekiem.

Intensywność 3
Aromat 4
Słodycz 3
Gorycz 2

PROFIL PALENIA KAWY
Palenie kawyto processkomplikowany i złożony, jednak odpowiednio przeprowadzony powoduje, że jesteśmy w staniewydobyć z ziaren kawy to co w nich najcenniejsze!
Do każdej kawy tworzymy profil palenia, który udoskonalamy do momentu osiągnięcia perfekcji. Tylko wtedy,po spełnieniu naszych surowych wymogów jakościowych, wypalone ziarnotrafia do opakowań i do Klientów.
O powtarzalność naszych wypałów dbają wyjątkowi eksperci od palenia kawy oraz szwajcarski piec – bo każdy wypał ma byćprzeprowadzony idealnie i precyzyjniejak w przysłowiowym szwajcarskim zegarku.

PROFESJONALNE OPAKOWANIE
Wszystkie nasze kawy są spakowane wopakowanie z zaworem ochronnym (tzw. „wentylem”)– to jednokierunkowy zawór, który wypuszcza na zewnątrz dwutlenek węgla wydobywający się z kawy (kawa odgazowuje) ale nie pozwala na to, żeby powietrze dostawało się do środka opakowania – tym samymkawa nie wietrzeje i nie traci swojej świeżości oraz aromatów.
Torebka kawy posiadająca zawór ochronny jest również najlepszym opakowaniem do jej przechowywania w domu czy w pracy.

STOPIEŃ WYPALENIA ZIAREN
Stopień palenia kawy: Średni – dzięki takiemu paleniu ziaren kawy nie dochodzi do wydobycia substancji oleistych na powierzchni ziarenek. W opakowaniu odnajdzieszsuche, kruche i delikatne ziarna, w których zamknięte sącharakterystyczne smaki i aromaty dla danego regionu. Takie palenie powoduje również, że kawy są nadalsłodkie w smaku, aromatyczne i pozbawione goryczy.

PALARNIA
Quba Caffeto firma rodzinna, której historia zaczęła się ponad30 lattemu. Od niespełna dekady wypalamy kawę pod własną marką,przykładając szczególną wagę do jakości naszych produktów.Rzemieślniczy charakter naszej pracy pozwala nam codzienniebudować więzi z Klientami,które często przeradzają się w długoletnie przyjaźnie. Bo w życiu najważniejsze są relacje pomiędzy ludźmi a nie ma lepszego miejsca do ichbudowania jak nad filiżanką wyśmienitej kawy…

Czy Morning Bird CAFE CREMA jest kawą dla mnie?
Tak, jeśli:
- Preferujesz nuty orzechowo-karmelowe
- Szukasz zbalansowanej kawy o niskiej kwasowości
- Szukasz uniwersalnej mieszanki kawy do domu lub biura
- Poszukujesz mieszanki, która sprawdzi się w kawach czarnych i mlecznych
- Potrzebujesz kawy, która trafi do szerokiego grona odbiorców

Stan Nowy
Marka Cafe Crema
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 721fde63-b6c5-485a-8982-2dc69f669886

Podobne wyszukiwania