Oferuję:
- kryształki, porcja 100 g
- ulotka informacyjna
KRYSZTAŁKI JAPOŃSKIE - co to jest?
Japońskie kryształy (znane również jako algi, algi morskie, wodny kefir) to mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera [...]). Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości. Hodowane są na całym świecie i powszechnie stosowane do produkcji kefiru wodnego - naturalnego probiotyku.
Przefermentowaną przez siebie wodę z cukrem wzbogacają w liczne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm biorąc udział w jego detoksykacji. Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie. Świetnie regulują procesy przemiany materii. Są doskonałe jako kosmetyk - stosuje się je do przemywania twarzy i ciała. Działają również znakomicie na wszelkie podrażnienia skóry.
HODOWLA:
- przygotowujemy wodę z cukrem (4-6 łyżek cukru / 1 litr wody),
- zalewamy kryształki,
- dodajemy 6-8 rodzynek (wymieniamy co 7 dni)
- przykrywamy gazą,
- odstawiamy w oświetlone, nienasłonecznione miejsce, na 24-48 h,
- gotowy kefir wodny przelewamy przez plastikowe sitko (przechowujemy do 2 dni),
- kryształki przepłukujemy, powtarzamy cykl.
Przesyłki są pakowane próżniowo.
Zapraszam.
*) Oferowane produkty, tj. kombucha, kryształki japońskie i grzybek tybetański, nie są lekami oraz suplementami diety, w myśl "Art. 29 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia."
**) W celu uniknięcia nieporozumień oraz niezadowolenia klientów, w nieprzewidywalnych dla nas okolicznościach i sytuacjach losowych, zastrzegamy sobie prawo do opóźnienia realizacji zamówienia do 7 dni.
Jednocześnie informujemy, że dokładamy wszelkich starań i dbamy o to aby takie sytuacje nie występowały a zamówienia realizujemy na bieżąco. W przypadku opóźnień informujemy o tym klientów.