Miód wielokwiatowy z własnej pasieki z rodowodem .
Miód który Państwu polecam jest w postaci płynnej waga to 1000 g - 1050 g.
Nasze miody są bardzo dobrze zabezpieczona na czas podróży.
Bierzemy pełną odpowiedzialność za to , że słoiki z miodem
dotrą do Państwa nieuszkodzone.
W OKRESIE KIEDY WIĘCEJ CZASU MUSIMY POŚWIĘCIĆ NASZYM PSZCZOŁOM USTAWIONY CZAS WYSYŁKI JEST NA KILKA DNI ROBOCZYCH. NIEZALEŻNIE OD TEGO JEŚLI KUPUJĄCEMU ZALEŻY NA CZASIE PROSZĘ O INFORMACJĘ. POSTARAMY SIĘ WYSŁAĆ PRZESYŁKĘ NATYCHMIAST.
Miód wielokwiatowy ceniony jest za swoje właściwości bakteriobójcze. Jest on naturalnym antybiotykiem ,niszczącym złe bakterie. Słodki smak ,nie oznacza że ma dużo kalorii i dla tego jest bezpiecznym naturalnym słodzikiem, bogaty w składniki mineralne i witaminowe. Dlatego jest produktem niskokalorycznym i może być dodawany do potraw i napojów. W miodzie wielokwiatowym znajdziemy sporą ilość cukrów prostych – , fruktozy, glukozy co czyni go dietetycznym i lekko strawnym. Miód wielokwiatowy posiada w swoim składzie dużą zawartość enzymów, biopierwiastków i substancji działających przeciwdrobnoustrojowym. Spożywanie codziennie niewielkiej ilości miodu wielokwiatowego przeciwdziała próchnicy zębów. Kremy odmładzające w swoim składzie zawierają enzymy z miodu i stosowany w kremach, maseczkach, odżywia skórę, nadając jej zdrowy wygląd .Miód wielokwiatowy znajduje zastosowanie w przeziębieniach. Stosowany z cebulą jako syrop jest idealnym naturalnym lekiem naszych babci. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, podczas niesprzyjających warunków atmosferycznych. Wzmacnia limfocyty nc i chroni organizmu przed infekcjami. Łagodzi nieprzyjemne objawy kataru siennego. Wspomaga w chorobach astmy oskrzelowej .Miód wielokwiatowy doskonale radzi sobie w walce z drobnoustrojami, zagrażającymi zdrowiu .Codzienne spożywanie 2 łyżeczek miodu wielokwiatowego pozytywnie wpływa na układ krążenia ,i wspomaga pracę serca, dostarczając wielu składników, glukoza i fruktoza .Miód wielokwiatowy ceniony jest za swoje walory smakowe. Wykorzystywany w przemyśle spożywczym. Jest używany w kuchni jako naturalny dodatek do wielu potraw. Miód wielokwiatowy dzięki temu że ma łagodny i delikatny smak polecany jest dzieciom. Wspomaga oczyszczanie wątroby i funkcje detoksykacyjne. Miód spożywany na przemian z gorzkimi pokarmami zapobiega chorobom woreczka żółciowego .Miód również zadba o nasz żołądek oraz zmniejszy problemy z jelitami. Spożywanie codzienne wpływa korzystnie na przemianę materii. Naturalny miód kupiony najlepiej bezpośrednio od pszczelarza jest zdrowy, bogaty w składniki odżywcze, bardzo korzystnie wpływa na cały organizmu, miód wielokwiatowy jest najpopularniejszym miodem z wielu rodzajów miodu. Jego wyjątkowy smak, sprawia, że, polecany jest do codziennego stosowania.
Miody które sprzedajemy w okresie od września do maja są skrystalizowane ( tylko prawdziwe miody muszą wcześniej czy później skrystalizować w odróżnieniu od różnych sztucznych wynalazków.
Żeby wysłać miód płynny zimą musimy przygotować w specjalnym do tego urządzeniu .Trwa to 2-3 dni. Taki miód powraca do stanu płynnego nie tracąc nic z minerałów i witamin. Taki miód jest nadal naturalny i w krótkim czasie będzie krystalizował
Wszystkie Prawdziwe miody które skrystalizują stają się bardziej jaśniejsze a przy temperaturach poniżej zera mogą wyglądać mało apetycznie bo robią się białe jak smalec , który mimo swojego wyglądu
to nie traci nic ze swojej wartości. Po rozgrzaniu wracają do swojej pierwotnej barwy i płynnej struktury.
Miód skrystalizowany można rozgrzać bezpiecznie domowym sposobem w piekarniku ustawiając temperaturę 40 stopni. Nie można używać mikrofalówki.
Miód może być w postaci płynnej lub skrystalizowany . W zależności od czasu jaki upłynął od wirowania ramek z miodem.