O przedmiocie

W tym daniu łagodny smak cukinii doskonale łączy się delikatnym risotto. Do tego cukinia nadaje potrawie lekko wyczuwalny orzechowy posmak.

W składzie produktu znajdziesz cukinię suszoną, uznaną przez znawców za „superfood”, czyli żywność, która leczy. Cukinia jest lekkostrawna i ma wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę C, K, PP i B1, beta karoten. Dodatkowo odkwasza organizm i sprzyja lepszemu trawieniu.

To nie jest danie typu „instant”!

Nasze dania przygotujesz samodzielnie. Nie musisz jednak odmierzać składników i kroić warzyw. Opakowanie zawiera idealne proporcje wszystkiego, co najważniejsze. Pozostaje Ci tylko przygotować patelnię, oliwę do smażenia oraz bulion warzywny (woda też da radę!). Jeśli jesteś fanem kremowych konsystencji, możesz na koniec dodać masło i parmezan.

Składniki nie są poddane wcześniejszej obróbce termicznej. Dla nas liczy się zdrowy skład i jednocześnie łatwość przygotowania. Wystarczy ochota na coś dobrego i umiejętność mieszania. Po 20-25 minutach zyskujesz pożywny posiłek i kulinarną satysfakcję.

Wszystkie nasze Risotta cenione są za naturalny skład.

To jedyne risotto w Polsce o tak czystym składzie. Zawiera tylko naturalne składniki, żadnych wzmacniaczy smaku i konserwantów. Mało tego, w daniach nie znajdziesz również soli! To ty decydujesz czy chcesz ją dodać.

Risotto z cukinią może być samodzielnym posiłkiem oraz dodatkiem do dania głównego. Możesz je również wykorzystać do sałatek, farszów lub innych dań jednogarnkowych.

KARTA PRODUKTU

Risotto z cukinią do samodzielnego przygotowania

Masa netto: 1kg

Skład: ryż Arborio 92,4%, cukinia 5,6%, warzywa suszone 2% (cebula, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler.

Informacja o wartości odżywczej:

dane dla 100 g produktu przed przygotowaniem

Wartość energetyczna: 1444 kJ/ 334 kcal
Tłuszcz: 0,82 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g
Węglowodany: 78,67 g
– w tym cukry: 0,86 g
Błonnik: 3,57 g
Białko: 8,19 g
Sól: 0,03 g

Produkt polski.

Kraj pochodzenia ryżu: Włochy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła i silnych zapachów.

ZASTOSOWANIE

Należy przygotować (dla 250g):

4 łyżki oliwy do smażenia
100 ml białego wina (opcjonalnie)
800 – 1000 ml bulionu warzywnego
10 – 20 g parmezanu
50 g masła
szczyptę soli i pieprzu

Krok 1.

Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj zawartość opakowania i smaż na małym ogniu przez około 2 minuty.

Krok 2.

Następnie dodaj białe wino i mieszaj aż do całkowitego wchłonięcia płynu. Dalej podlewaj risotto bulionem – sukcesywnie po 1 chochelce – aż do ponownego wchłonięcia płynu.

Krok 3.

Na koniec dodaj świeżo starty parmezan i masło. Dopraw solą i pieprzem.

Gotowe. Smacznego!

  • Stan: Nowy
  • Stan: Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 4490dbdc-79d4-4e44-afc1-3e1eff6553ce
Napisz

Ryż

Tuchorza  
(11)
Podbrzezie Dolne  
(4)
Gdańsk  
(3)
Warszawa  
(2)
Kozienice  
(1)
Olszówka  
(1)
Tomaszów Lubelski  
(1)
Strzelce Opolskie  
(1)
Luboń  
(1)
Żywiec  
(1)
Zielona Góra  
(1)
Gliwice  
(1)
Cieszyn  
(1)
Grębocin  
(1)
Parszów  
(1)
Katowice  
(1)
Kraków  
(1)
Łask  
(1)
Gdynia  
(1)
Nowy Staw  
(1)
Suwałki  
(1)