O przedmiocie

Wyprodukowany w Hiszpanii
Tusz z sepii dodaje pełny, bogaty smak i efektowny czarny kolor paellom, innym potrawom z ryżu, makaronom i risottom. Atrament kałamarnicy wydobywa niuanse smakowe każdego składnika potrawy, jednocześnie dodając łagodne detale dotyczące owoców morza, bez smaku „rybnego”. Jest niezbędnym składnikiem Arroz Negro (czarnego ryżu), słynnej czarnej paelli z Walencji oraz ulepsza smak tradycyjnych hiszpańskich potraw.
Atrament kałamarnicy powstaje ze świeżo złowionej mątwy z Oceanu Atlantyckiego otaczającego piękny Kraj Basków. Mątwy to rodzaj sepii, krewniaka kałamarnicy, ale od dawna uważa się, że mają więcej nieskazitelnego atramentu, który jest lepszy do gotowania ze względu na bogaty smak bez „rybnego” posmaku. Atrament jest konserwowany solą morską i pozostaje zdatny do wykorzystania w nieotwartym słoiku przez okres 4 lat. Po otwarciu należy go zużyć w ciągu 1-2 tygodni. Nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów. W razie potrzeby możesz zamrozić pozostałą część atramentu kałamarnicy.
Atrament jest bardzo wydajny i łatwy w użyciu. Wystarczy dodać 1/3 łyżki do dowolnego dania aby je zabarwić i sprawić by wyglądało i smakowało niesamowicie.

Realizujemy regularne dostawy dla gastronomii bez minimalnych limitów.

  • Stan: Nowy
  • Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.4 kg
  • Stan: Nowy
  • Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.4 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5af4afe5-17fa-467c-8862-d9e79823c171
Napisz

Pozostałe

Bolewice  
(2)
Kraków  
(1)
Stary Uścimów  
(1)
Police  
(1)
Olszówka  
(1)
Łódź  
(1)
Wodynie  
(1)
Olsztyn  
(1)
Wrocław  
(1)
Grodzisk Mazowiecki  
(1)
Strzebowiska  
(1)