Zdjęcia pokazują stan faktyczny sprzedawanej książki.
Koszt przesyłki do paczkomatu jest ten sam,
niezależnie od ilości zakupionych sztuk.
Książka w stanie idealnym.
Opis:
Świetne kompedium wiedzy o winiarstwie. Od A do Z - od przygotowania nastawu, po przechowywanie butelek.
Sporządzanie wspaniałych win i piw w gospodarstwach domowych, dworach, zajazdach, klasztorach ma na ziemiach polskich długą tradycję. Dziś tradycję tę podtrzymują hobbyści starający się uzyskać trunki o wyjątkowym, niepowtarzalnym smaku i aromacie, inne od tych, które można kupić w sklepach. Wielu z nas pragnie mieć swą mini-winnicę czy mikro-browar z myślą o nich powstał ten poradnik.
Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu. Zawarto w nim najważniejsze wskazówki dotyczące kolejnych etapów przygotowania wina i piwa domowego oraz piećdziesiąt przepisów na sporządzenie tych trunków.