O przedmiocie

Ostrze noży jest ręcznie tworzone z 67 warstw stali damasceńskiej w skomplikowanym procesie nawarstwiania i przenoszenia stali o różnych zawartościach węgla. Rezultatem jest luksusowy strukturalny wzór na ostrzu, który jest oryginalny dzięki ręcznej produkcji każdego ostrza.
Metoda ta daje nożom najlepsze cechy - są niewiarygodnie ostre, wytrzymałe i trwałe.

SAKAI 67 SANTOKU japoński nóż szefa kuchni. Długość ostrza: 180 mm,
długość całkowita: 310 mm, grubość ostrza: 2,5 mm. Waga: 220 g.

SAKAI 67 layers DAMASCUS JAPAN STEEL
- ostrze noża jest wykonane ręcznie z 67 warstw damasceńskiej stali japońskiej

- posiada luksusowy wzór strukturalny, który został stworzony przez nawarstwianie i przenoszenie stali o różnych zawartościach węgla

- nóż jest perfekcyjnie ostry i dwustronnie ostrzony

- ergonomiczna rękojeść uwykonana z materiału MICARTA, który zawiera włókno lniane i żywicę, swoją strukturą przypomina drewno

- ostrze i rękojeść tworzą jedną całość, a zatem nie ma ryzyka, że ostrze wypadnie z uchwytu, jak w przypadku tanich noży

- Core (środek noża) wykonany jest z japońskiej stali AUS-10.

Micarta zastosowana na rączce jest trwałym wielowarstwowym materiałem, który zawiera włókno lniane i żywicę, a swoją strukturą przypomina drewno. W nożach jest popularna ze względu na swoją wytrzymałość i odporność. Rękojeść jest stworzona w kombinacji ze stalą nierdzewną (430 s /s).

"Konstrukcja noża i materiał są specjalnie zaprojektowane do codziennego krojenia i siekania dużej ilości jedzenia...”

Seria noży SAKAI 67 WARSTW zapakowana jest w luksusowe czarne pudełko kartonowe z magnetycznym zamknięciem.

Stan Nowy
Przeznaczenie szefa kuchni
Materiał ostrza ze stali
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 8fe44611-c7b8-42cd-bf3d-cb2ba6b70e82

Podobne wyszukiwania