O przedmiocie

Uwaga!!! Czas dostawy tego produktu trwa od 7 do 10 dni.

Mieści 21-litrowe lub 32 półlitrowe słoiki.
Ściany z osłoną - stal.

W stalowym autoklawie ugotujesz pyszne gulasze mięsne i rybne, kompoty, dżemy, gulasze warzywne. Autoklaw wyróżnia się niezawodnością, praktycznością i prostotą pracy.

Krótki opis procesu konserwacji w autoklawie.

Puszki już napełnione zgodnie z recepturą i zwinięte (w 1, 2 lub 3 rzędach) wkładane są do autoklawu, po czym są napełniane wodą. Napełniony sterylizator jest szczelnie zamknięty pokrywą, którą mocuje się za pomocą śrub. Zgodnie z instrukcją należy wytworzyć wstępne ciśnienie, które nie pozwoli na puchnięcie powiek. Teraz autoklaw można postawić na źródle ciepła (piec, kuchenka, palnik, ogień). Proces autoklawowania odbywa się w podwyższonym ciśnieniu atmosferycznym (do 3,5 atm) oraz temperaturze i może trwać od 30 do 1,3 godziny (w zależności od rodzaju produktu).

Po ostygnięciu autoklawu otrzymujemy gotowe konserwy, które można przechowywać przez długi czas i mają doskonały smak.

Bardziej szczegółowe instrukcje i przepisy są zawarte.

Stalowy autoklaw doskonale nadaje się do konserwacji domu. Pojemność - 21 litrów lub 32 półlitrowe szklane słoiki.

Wyposażenie : manometr (manometr), zawór bezpieczeństwa (służy do obniżania nadciśnienia), termometr, nypel (do wytworzenia ciśnienia wstępnego za pomocą pompki).

Wysokość autoklawu - 800 mm, średnica - 320 mm.
Grubość ścianki - 2 mm.
Grubość dna - 3 mm
Objętość - 40 litrów
Ogrzewanie - zewnętrzne

Stan Nowy
Marka inna
Model Mieści 21-litrowe lub 32 półlitrowe słoiki.
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 25 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 533a9dd5-82bb-421f-a191-24dc9ba44356

Podobne wyszukiwania