Sos ktory zrobilem jest z samych papryk, nie zawiera ekstraktu. Moim celem bylo uzyskanie jak najwiekszej mocy i zachowanie smaku papryk. Zblizony sklad to: ok.85% to papryki, od habanero po naga jolke, ghost, trinidad scorpion, caroline reaper i pokrewne, przecier pomidorowy okolo 5%, miod spadziowy, ocet winny, przyprawy jak sol, pieprz, imbir. Z okolo 3 kg papryk powstaje okolo litr przetworu. Pochodza one z gospodarstwa rolnego, zajmujacego sie sprzedaza detaliczna i ekologiczna. Wkladam w takie smaczki cale serce wiec bardzo mile widziana jest opinia, najlepiej ta krytyczna, dzieki temu kolejny sos dostaniesz lepszy. Nieco o mocy. Porownywalny do tych znanych z trupimi czaszkami w pelnej skali, natomiast zrobiony jest tylko z papryk, konsystencja bardziej przypomina mus. Za ta cene otrzymujesz 3 sloiczki. Smacznego!