O przedmiocie

smaki to coś, o czym ciężko zapomnieć. Rynek produktów bez laktozy dynamicznie się rozwija, a producenci oferują już nie tylko mleko i serki, ale również twarde sery czy masło.

Dla osób, które stosują białka serwatkowe, a mają problemy z nietolerancją laktozy rozwiązania są 4:

zamiana odżywki na białko roślinne, np. SOYA PRO, będącego również alternatywą dla osób z alergią na mleko,zmiana WPC na WPI, czyli izolat białka serwatkowego. Ma on znikomą ilość laktozy, w granicach 1 - 1,5%. W portfolio produktów Activlab, 100% DE LUXE ISOLATE dumnie reprezentuje tę odmianę białek serwatnowych,zamiana regularnego WPC na WPC bez laktozy, jak WPC 80 LACTOSE FREE, w którym laktoza została enzymatycznie rozłożona do glukozy i galaktozy, co nadaje białku nieco słodszy smak,suplementacja enzymami trawiennymi, które zawierają laktazę. Idealnym rozwiązaniem jest stosowanie DIGESTIVE ENZYMES, ponieważ w produkcie zastosowano specjalne otoczki kapsułki, które zapobiegaju strawieniu ich w żołądku, dzięki czemu enzymy zachowują aktywność i nienaruszone docierają do miejsca działania, czyli jelita cienkiego. Stosowanie tabletek z laktazą czy kapsułek w żelatynowych otoczkach powoduje zniszczenie enezymów w soku żołądkowym i suplementacja jest bezsensowna.

Kto powinien stosować WPC 80 LACTOSE FREE:

Produkt jest polecany osobom z podejrzeniem lub stwierdzoną nietolerancją latozy, w celu uzupełnienia diety w wysokiej jakości białko. Wartość biologiczna białka serwatkowego (BV) wynosi 104.

*Nieograniczona ilość !!

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: c9a670a9-4719-4156-be7c-7919f1cf9b3e

Podobne wyszukiwania