Szukasz wegańskiego, bezglutenowego białka w proszku, które doskonale nadaje się do pieczenia?
Nadaje się do przepisów z książki The Vegan Pastry Bible zamiast droższych produktów firmy Sosa.
Potatowhip, potato powder,
Białko ziemniaczane o działaniu emulgującym stymulującym oraz żelującym. Zamiennik białka mięsnego, jaja oraz albuminy.
Izolat białka ziemniaczanego w proszku jest doskonałym źródłem białka pochodzenia roślinnego. Ma unikalny profil aminokwasowy i świetnie nadaje się do robienia wegańskich ciast. W rzeczywistości zostało wspomniane w podcaście Huberman Lab jako jedno z najlepszych wegańskich źródeł białka, które jest najbliższe profilowi aminokwasowemu białka serwatki.
Mam na sprzedaż białko, które kupiłem, ale niestety nie zużyję, 200g. Nie jest to białko z firmy Sosa, ale posiada prawie taki sam skład. Więcej info na zdjęciu.
Masa netto: 200g