O przedmiocie

"Biebrza na talerzu. Książka kucharska."

Autorka przepisów Paulina Makarska.

Wydawca "BrokerBalloons" Suchowola, 2019 r.

Wymiary 30 x 21,5 cm, 105 stron, oprawa twarda, fotografie barwne, przepisy 2-języczne: polski i angielski.

Stan b. dobry.

Możliwy odbiór osobisty Łódź Górna, sporadycznie Warszawa okolice Placu Szembeka. Większą ilość książek wysyłam jedną przesyłką.

===============================================

Spis treści

<p class="MsoNormal">Amous bousche<p class="MsoNormal">Chleb z Sadka ze świeczką z masła swojskiego..................................................................... 7<p class="MsoNormal">Pstrąg marynowany w zielonym jałowcu z pałką wodną .........................................................8<p class="MsoNormal">Przystawki<p class="MsoNormal">Ceviche z okonia jako dekonstrukcja leszcza w zalewie octowej..............................................10<p class="MsoNormal">Kawior ze szczupaka marynowany w bimbrze z blinem gryczanym i kwaśną śmietaną............... 12<p class="MsoNormal">Ślimaki w tempurze z majonezem z czosnku niedźwiedziego i chipsami z  pasternaku................14<p class="MsoNormal">Carpaccio z podwędzanej sarny z pędami świerku i oliwą z modrzewia.................................... 16<p class="MsoNormal">Jelen z burakami, gorczycą i czarnym bzem........................................................................18<p class="MsoNormal">Sałatka z warzyw korzeniowych a’la jarzynowa.................................................................... 20<p class="MsoNormal">Tatar z gęsi z żurawinami ponalewkowymi..........................................................................22<p class="MsoNormal">Szpik wołowy w panko z sosem z orzechów laskowych i sałatką z ziół znad Biebrzy....................24<p class="MsoNormal">Sałatka z kolorowych pomidorów z domową ricottą..............................................................26<p class="MsoNormal">Bułki na parze z kanią i majonezem z czarnego czosnku (dekonstrukcja pierogów z grzybami po krasnoborsku)............................... ............................................................28<p class="MsoNormal">Dania główne - mięso<p class="MsoNormal">Pączki ziemniaczane z dzikiem jako dekonstrukcja kartaczy.................................................. 30<p class="MsoNormal">Gofr ziemniaczany z Katsuobushi z kaczki i zsiadlym mlekiem................................................32<p class="MsoNormal">Yakitori -japoński szaszłyk z jelenia na patyku dębowym z kimchi i porzeczkami...................... 34<p class="MsoNormal">Gołąbek z sarny z pędami młodych winogron..................................................................... 36<p class="MsoNormal">Smażona głowizna z agrestem jabłkiem i mleczem................... ,......................................... 38<p class="MsoNormal">Consomme z bażanta z lubczykowymi kluseczkami............................................................. 40<p class="MsoNormal">Jagnięcina z marchewkami i szafranem............................................................................. 42<p class="MsoNormal">Wolno pieczony boczek z kurkami i morelami cebulki karmelizowane i piklowane.................... 44<p class="MsoNormal">Kuropatwy z kukurydzą..................................................................... :.............................46<p class="MsoNormal">Dania główne - ryby<p class="MsoNormal">Raki z karmelizowanym kalafiorem................................................................................... 48<p class="MsoNormal">Pierogi von ton z karasiem............................................................................................... 50<p class="MsoNormal">Karp z velute z chrzanem jako dekonstrukcja karpia biebrzańskiego<p class="MsoNormal">zapieczonego w sosie chrzanowym....................................................................................52<p class="MsoNormal">Żurek rybny z węgorzem i skorzonerą................................................................................54<p class="MsoNormal">Szczupak z serwatką i zieloną truskawką.............................................................................56<p class="MsoNormal">Lin z veloute z trybuli i bobem........................................................................................ 58<p class="MsoNormal">Dania główne - VEGE<p class="MsoNormal">Kaszotto z suszonym serem klinkiem dąbrowskim...............................................................60<p class="MsoNormal">Chłodnik ze szczawiu polnego z pierożkami z nasturcji.......................................................... 62<p class="MsoNormal">Szparagi w cieście filo z polskim kastinisem i serem korycińskim........................................... 64<p class="MsoNormal">Kacze jajko z podlaskimi borowikami................................................................................. 66<p class="MsoNormal">Ziemniaki konfitowane w oleju z pestek dyni z chrupiącymi szalotkami jako dekonstrukcja<p class="MsoNormal">podlaskiej tolkanicy w wersji vege..................................................................................... 68<p class="MsoNormal">Desery<p class="MsoNormal">Młode truskawki z granitą ze szczawiu................................................................................70<p class="MsoNormal">Rumiankowy krem brule z sorbetem z rokitnika...................................................................72<p class="MsoNormal">Knedle z truskawką, lawendą i kruszonką z sękacza z Suchowoli............................................ 74<p class="MsoNormal">Deser a’la chłodnik litewski...............................................................................................76<p class="MsoNormal">Lody z serwatki z plastrem m iodu..................................................................................... 78<p class="MsoNormal">Semifreddo z jeżyn z rozmarynem.....................................................................................80<p class="MsoNormal">Mus z maślanki z kompresowanym rabarbarem i kruszonką z tymiankiem cytrynowym............. 82<p class="MsoNormal">Panna cotta z wiązowką błotną i mrożoną herbatą z werbeny cytrynowej................................ 84<p class="MsoNormal">Zabajone z podlaskim miodem pitnym i leśnymi owocami.................................................... 86<p class="MsoNormal">Galaretki z aronii....................... 88<p class="MsoNormal">Selekcja serów korycińskich z toffi z szyszek modrzewia........................................................ 90<p class="MsoNormal">Przepisy podstawowe<p class="MsoNormal">Octy...........................................................................................................................92<p class="MsoNormal">Oleje smakowe.............................................................................................................. 94<p class="MsoNormal">Majonezy smakowe........................................................................................................ 96<p class="MsoNormal">Podstawowe marynaty................. 98<p class="MsoNormal">Podstawowe wywary..................................................................................................... 100<p class="MsoNormal">Pikle i kiszonki..... ................................................................................ 102

Stan Bardzo dobry
Gatunek Kuchnie świata i regionalne
Język publikacji polski
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: cf114286-bbc6-4594-a0bd-d74582f0a685
Napisz

Podobne wyszukiwania

Kuchnie świata i regionalne Warszawa  
(1425)
Kuchnie świata i regionalne Lublin  
(141)
Kuchnie świata i regionalne Gliwice  
(129)
Kuchnie świata i regionalne Bydgoszcz  
(94)
Kuchnie świata i regionalne Kielce  
(53)
Kuchnie świata i regionalne Leszno  
(41)
Kuchnie świata i regionalne Piaseczno  
(40)
Kuchnie świata i regionalne Jelenia Góra  
(36)
Kuchnie świata i regionalne Sosnowiec  
(35)
Kuchnie świata i regionalne Chlewiska  
(34)
Kuchnie świata i regionalne Chełmno  
(34)
Kuchnie świata i regionalne Stargard  
(31)
Kuchnie świata i regionalne Limanowa  
(28)
Kuchnie świata i regionalne Przemyśl  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Świnoujście  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Legionowo  
(23)
Kuchnie świata i regionalne Otwock  
(22)
Kuchnie świata i regionalne Opole  
(22)
Kuchnie świata i regionalne Siemianowice Śląskie  
(22)
Kuchnie świata i regionalne Grodzisk Mazowiecki  
(22)
Kuchnie świata i regionalne Nowogród Bobrzański  
(18)
Kuchnie świata i regionalne Zgierz  
(17)
Kuchnie świata i regionalne Mikołów  
(15)
Kuchnie świata i regionalne Jelcz-Laskowice  
(15)
Kuchnie świata i regionalne Ełk  
(14)
Kuchnie świata i regionalne Elbląg  
(14)
Kuchnie świata i regionalne Śrem  
(14)
Kuchnie świata i regionalne Racibórz  
(13)
Kuchnie świata i regionalne Ostrów Wielkopolski  
(12)
Kuchnie świata i regionalne Purzec  
(11)
Kuchnie świata i regionalne Będzin  
(11)
Kuchnie świata i regionalne Nowy Targ  
(10)
Kuchnie świata i regionalne Zamość  
(10)
Kuchnie świata i regionalne Parczew  
(9)
Kuchnie świata i regionalne Józefów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Brwinów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Choszczno  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Aleksandrów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Dębica  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Borów  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Kostrzyn nad Odrą  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Bochnia  
(8)
Kuchnie świata i regionalne Skierniewice  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Dobroń  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Puławy  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Jawiszowice  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Karolina  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Włodzimierzów  
(7)
Kuchnie świata i regionalne Smokowo  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Dynów  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Milicz  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Grabówka  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Kobyłka  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Bolesławiec  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Jeżewice  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Kłodzko  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Santok  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Węgliniec  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Zawiercie  
(6)
Kuchnie świata i regionalne Strumień  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Osse  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Szczecinek  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Wągrowiec  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Wołowice  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Istebna  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Zręcin  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Radzyń Podlaski  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Ochodza  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Braniewo  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Dopiewiec  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Jarosław  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Malcanów  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Brzozów  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Żarów  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Myszków  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Mysłowice  
(5)
Kuchnie świata i regionalne Plewiska  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Bąków  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Raszków  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Płońsk  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Kluczbork  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Szubin  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Tułowice  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Dziećmorowice  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Kamień  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Andrychów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Łętownia  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Chociwel  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Jabłonna  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Ostrowiec Świętokrzyski  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Słupca  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Młochów  
(4)
Kuchnie świata i regionalne Dzierzgowo  
(4)