Boczek wędzony to tradycyjna wędzonka wytworzona z najwyższej jakości boczku wieprzowego. Boczek jest wykrojony z półtusz wieprzowych zakupionych od lokalnych ekologicznych gospodarstw plastrowany w około 1 kg paski , bez żeber. Następnie marynowany w zalewie solonej z dodatkiem wywaru z liście laurowych i cukru, lub zasolony na sucho solo konserwową i przy układaniu przesypywane warstwami liśćmi laurowymi i zielem angielskim wędzone tradycyjny wędzarni opalane drewnem liściastym z pełnym dostępem powietrza praktycznie pieczony ponieważ nie jest parzony w wodzie. Smak halystyczny dla wyrobów wędzonych tradycyjnej wędzarni i, lekko słonawe z posmakiem ziół użytych w marynowaniu. Z surowego boczku uzyskuje się około 70 dag boczku wędzonego miękkiego już gotowego do spożycia.
Boczki do wysyłki pakujemy próżniowo aby zachować smak i aromat.
W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00
CENA dotyczy 1 kg
NUMER WETERYNARYJNY ZAKŁADU PL 18187203 IW