O przedmiocie

Boczniak Niebieski (Blue Oyster,Pleurotus Ostreatus).

Przedmiotem aukcji jest 10 ml płynnej grzybni Boczniaka niebsieskiego !

Mega Promocja 2+1 . Szanowni Państwo kupując u mnie 2 szt. płynnej grzbyni z której kolwiek aukcji, otrzymujecie gratis w postaci kolejnej szt. wybranej przez Was 10 ml grzybni . Do wyboru to między innymi :

- Boczniak Mikołajkowy

- Boczniak Koreański

- Boczniak Ostrygowaty

- Boczniak Cytrynowy

- Boczniak Różowy

- Bocznak Czarna Perła

- Flammulina Velutipes (Enoki, Zimowy płomień)

- Ganoderma lucidum (Reishi)

- Sopolówka Jeżowata

- Hypsizygus marmoreus - Shimeji

- Laetiporus sulphureus - (Kurczak z drewna)

Po zakupieniu 2 szt. proszę w wiadomości o informację z wybranym przez Państwa gratisem.

Boczniak niebieski jest jednym z najczęściej stosowanych rodzajem boczniaków w kuchni na całym świecie. Młode owocniki mają niebieskawy kolor kapeluszy, a gdy już dojrzeją, wówczas ich kolor zmienia się na szary. Boczniak niebieski jest bardzo smacznym grzybem a jego największym plusem, jest łatwość w jego uprawie. Boczniaki niebieskie rosną na wielu podłożach, jest to między innymi : słoma, fusy po kawie oraz większości gatunków drewna twardego i produktów ubocznych z drewna liściastego, takich jak trociny i papier, kompost i wiele innych. Boczniaki niebieskie preferują niższe temperatury w porównaniu z innymi boczniakami. Boczniaki niebieskie są naturalnie bogate w lowastatynę , reguluje poziom cholesterolu. Odmiana ta tworzy ciężkie, gęste skupiska pięknych perłowoniebieskich grzybów. Jest to idealna odmiana dla hodowców komercyjnych, ponieważ plony są duże, a kapelusze są grube i wytrzymałe.

Boczniaki niebieskie mają łagodny, pikantny smak, dobrze nadający się do gotowanych przetworów, w tym duszenia, smażenia, pieczenia, smażenia, grillowania i smażenia na patelni. Grzyby można spożywać na surowo, ale smak może zawierać nieco bardziej metaliczny posmak. Boczniaki błękitne najczęściej łączy się z innymi grzybami i smaży, aby uzyskać ziemisty i teksturowany dodatek, lub wrzuca się je do zup, aby dodać do bulionu smaku umami. Grzyby są mogą być również pieczone i mieszane z makaronem, gotowane , panierowane i smażone, przygotowywane jako wegetariański substytut owoców morza lub stosowane jako dodatek do pizzy, grillowane i układane warstwowo na burgerach lub podawane jako prosty dodatek. Oprócz świeżych przetworów, boczniaki niebieskie można również suszyć w celu długotrwałego stosowania i nie trzeba ich ponownie nawilżać przed użyciem. Boczniaki niebieskie dobrze komponują się z ziołami,czosnkiem, zieloną cebulą, szalotką, imbirem i trawą cytrynową, porami, szparagami, papryką i rybami , mięsami takimi jak wołowina, drób i indyk. Grzyby można przechowywać do trzech dni, jeśli są przechowywane luzem w brązowej papierowej torbie w lodówce. Wskazane jest trzymanie grzybów w większych kępach, aby zapewnić lepsze przechowywanie i zapobiec wysychaniu. Po ugotowaniu boczniaki można przechowywać w lodówce przez 2 do 3 dni lub można je zamrozić na okres do trzech miesięcy. Boczniaki można również suszyć i przechowywać w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego przez dłuższy czas.

Stan Nowy
Rodzaj inny
Inne ogłoszenia sprzedającego
Zobacz wszystkie
Chcesz kupić więcej z jedną dostawą? Wybierz KUP TERAZ i w kolejnym kroku dodasz więcej przedmiotów od tego sprzedającego.

Inne ogłoszenia sprzedającego

Chcesz kupić więcej z jedną dostawą?
Wybierz kup teraz i w kolejnym kroku dodasz więcej przedmiotów od tego sprzedającego.
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 2ce5932c-296c-41a4-aaf7-cf0730c04b87

Podobne wyszukiwania