Zatapialny sous-vide CASO SV400 doskonale nadaje się do gotowania mięsa, warzyw, ryb w technologii sous-vide, a także jogurtów, polewy czekoladowej w kąpieli wodnej, podgrzewania jedzenia dla niemowląt itp. Precyzyjną temperaturę zapewnia specjalny system sterowania w zakresie od 25 do 90°C.
Funkcje
Obsługa jest intuicyjna dzięki obecności jasnego i czytelnego wyświetlacza LED z przyciskami dotykowymi, który pokazuje ustawienie temperatury i czas gotowania. Timer możemy ustawić w zakresie od 1 minuty do 99 godzin (do 2 godzin w krokach co 1 minutę, od 2 godzin w krokach co 5 minut).
Urządzenie
Model ten jest znacznie wydajniejszy od swoich poprzedników SV200 i SV300 - moc 1000 W zapewnia długi okres ciągłej pracy i szybkie nagrzewanie wody do wymaganych wartości. Jednocześnie jest kompaktowy i waży zaledwie 0,9 kg. Urządzenie nie zajmuje dużo miejsca, co pozwala na wygodne umieszczenie worków. Ponadto można go łatwo przenosić i przechowywać nawet w małej szafce kuchennej.