Nawet podobne do ziemniaczanych, prawda? I też trochę chrupią Ale na tym podobieństwa się kończą.
Chipsy ziemniaczane są niezdrowe i bardzo kaloryczne. Wraz z nimi raczymy się:
:( szkodliwymi tłuszczami trans
:( nadmiarem soli
:( glutaminianem sodu, czyli wzmacniaczem smaku
:( chemicznym preparatem aromatyzującym
:( akrylamidem, który powstaje w wysokiej temperaturze podczas smażenia i pieczenia, a który powoduje zwiększone ryzyko zachorowania na nowotwory.
Chipsy jabłkowe natomiast, to:
:) energia dzięki naturalnemu cukrowi owocowemu, czyli fruktozie, która ma niski indeks glikemiczny, nie szkodzi więc ani diabetykom ani sportowcom
:) duża dawka błonnika
:) witaminy z grupy B
:) przeciwutleniacze
:) składniki mineralne: potas, sód, żelazo, wapń, a także prowitamina A i witamina E.
Tak, że wybór jest oczywisty - jeśli chipsy, to z jabłek! I bez obaw, dzieci też zaakceptują tę zamianę. Dzieci uwielbiają tę słodko-kwaśną przekąskę i to nie tylko dla jej nazwy.
Polegając na opiniach naszych Klientów, śmiemy twierdzić, że nasze chipsy nie mają sobie równych Zapraszamy!
Chipsy jabłkowe należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Nasze chipsy pakujemy w wygodne w użytkowaniu torebki doypack przeznaczone do kontaktu z żywnością.
Nasze produkty są dziełem naszych rąk i jesteśmy z tego dumni 😊 Jeśli chcesz poznać nasz ekologiczny ogród, zobaczyć i przeczytać, jak przygotowujemy wyroby, zajrzyj na stronę na FB - Z naszego ogrodu. Zapraszamy!
Sprzedaż realizowana w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego.