Kolejny wypiek i powitanie tu. Rzemieślnicza mała piekarnia stawiająca na jakość i zdrowie z Czerniakowa - Mokotów Warszawa. Pasja, wykształcenie technologia żywności- kilkunastoletnia praca w gastronomii oraz chęć dzielenia się, tym co dobre z natury skłoniła mnie do wypieku chleba.
Tak powstało www.facebook.com/ChlebemSieToczy Wciąż, to rozwijam, aby uzbierać na swoje miejsce. Kupując codziennie chleb, który zwykle pleśnieje i płacąc kilka złotych - je się coś bez wartości odżywczych. Na tym ogłoszeniu do nabycia Chleby z mielonych kasz tylko i wyłącznie na zdrowym zakwasie owsiano- ryżowym. Bez polepszaczy, proszku do pieczenia, spulchniaczny i drożdzy. Oplacalnie zakupić 2 chleby plus jedno ze smarowideł z naszej oferty. Wybierz, ktory chcesz i napisz w wiadomości allegro, sms lub zadzwoń 517-300-196 Chleb z Sorgo z konopią ,z Komosy Ryżowej lub Chleb gryczany ze śliwkami Bochenki ok 600 g Wszystkie na zakwasie owsiano- ryżowym. Sam w sobie jest delikatny nadający przyjemnego lekko kwaskowego charakterystycznego dla chlebów smaku.
Chleb z mielonej samemu komosy.
Chlebi zadowoli szersze grono osób chcących jeść zdrowo lub tych uczulonych na gluten, czy chcących mniej go spożywać.
Na drugiej aukcji
Z kaszy sorgo z ziarnami konopii. Chleb bez posmaku kaszy - delikatny możesz z powodzeniem spożywać sam i do kanapek. Te pochodzące z Afryki zboże dostarcza sporą porcję wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu oraz błonnika, który usprawnia pracę układu pokarmowego. Do jadłospisu mogą go włączyć również diabetycy, gdyż zboże to charakteryzuje się niskim IG - Z Quinoa Chleb lekko słodkawy, gdyż komosa ma taki smak i w tle orzechowy. Może być do wytrawnych kanapek oraz idealnie do wszelkiego rodzaju konfitur, dżemów, miodu, powideł czy naszwj produkcji past i smarowideł. Quinoa, ryż peruwiański – takie nazwy noszą ziarna „świętego zboża Inków”. Należy ona do tak zwanych „superfoods” – produktów o niezwykłych właściwościach odżywczych, bogatych w cenne minerały i witaminy oraz duże ilości pełnowartościowego łatwo przyswajalnego białka. Komosa ryżowa pochodzi z Ameryki Południowej. 99% upraw znajduje się w Peru Jest dobra dla diabetyków – komosa ryżowa ma niski indeks glikemiczny i zawiera dużo błonnika, który wpływa na obniżenie poziomu glukozy we krwi. Zapraszamy do składania zamówień na te nowe oraz oczywiście na wszystkie, które są w ofercie i wypiekane. Pamiętajcie, że nasze pieczywo jest prozdrowotne ! To nie chleb z wody i białej mało wartościowej mąki. Tylko pełen składników obfitych w cenne związkuli mineralne, witaminy. Już same w sobie stanowią pełen posiłek.
Chleby wypiekane są raz na tydzień zwykle na weekend i w poniedziałki, aby na drugi dzień był do odbioru w całej Polsce w drodze wysyłki.
Jeśli jest większa ilość zamówień – to wtedy na zamówienia indywidualne również w inny dzień – proszę po prostu kontaktować się w wiadomości lub telefon 517 300 196