O przedmiocie

CHLOREK WAPNIA DO PRODUKCJI SERA DOMOWEGO 100g

BROWIN 411215

Data ważności: 30.06.2025

  • Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia.

  • Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i jego obróbkę.

  • Łatwiejsze cięcie skrzepu – zwarty skrzep łatwiej jest pociąć, co zwiększa zdolność obkurczania się ziarna serowego.

  • Wysoka jakość – oferowany chlorek wapnia posiada atesty spożywcze, jest bezpieczny dla zdrowia.

  • Do piwowarstwa – wapnia nadaje piwu miękki, pełny, stabilny smak oraz przyczynia się do flokulacji białek.

  • Duże opakowanie, ekonomiczny wybór – 100 g produktu wystarcza na 1000 – 1400 L mleka i jest znacznie tańsze od mniejszych opakowań.

  • Dawkowanie:

    Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka.

     

    Sposób użycia:

    Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu.

     

    UWAGA:

    Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut.

    masa netto: 100 g

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d9502ef9-a8af-4da7-8fec-6b0d5ee0519f

Podobne wyszukiwania