Collaceina to suplement diety składający się z dwóch rodzajów kapsułek, wypełnionych różną zawartością. Kapsułki w blistrze Collaceina Colostrum zawierają naturalne substancje wspierające działanie układu immunologicznego: laktoferynę, lizozym i colostrum. Drugi blister oznaczony Collaceina Synbiotics zawiera zestaw dziewięciu wyselekcjonowanych szczepów żywych kultur bakterii, dobrotliwych dla naszego przewodu pokarmowego oraz fruktooligosacharydy, które są pożywką dla probiotyków i stymulują ich wzrost.
Skład:
Collaceina
jest produktem, na który składają się dwa rodzaje kapsułek, wypełnionych różną zawartością.
W kapsułkach w blistrze Collaceina Colostrum znajdują się:
Laktoferyna
jest biologicznie aktywnym białkiem, naturalnie występuje w mleku i siarze kobiet oraz innych ssaków. Jest glikoproteiną z rodziny transferyn, ma właściwości chelatujące (łączenia się z jonami żelaza), czemu zawdzięcza swoje właściwości bakteriostatyczne, hamując wzrost patogenów.
Lizozym (muramidaza)
stabilne białko kationowe jest najwolniejszym z poznanych enzymów hydrolitycznych, jednak bardzo silnie działającym na ścianę komórkową bakterii. Został opisany przez Aleksandra Fleminga, który uważał za swoje największe odkrycie nie penicylinę, a właśnie lizozym. Ten, powszechnie znajduje się w tkankach ludzkich, zwierzęcych i roślinnych, w płynach ustrojowych i bakteriofagach.
Colostrum (siara)
jest pierwszym darem matki dla dziecka. Płynem poprzedzającym laktację, który wyposaża dopiero co narodzone ssaki w odporność immunologiczną.
To naturalna substancja bogata w około 250 składników aktywnych biologicznie. Collaceina zawiera siarę bydlęcą, koncentrat standaryzowany na wysoką zawartość immunoglobulin (30% IgG w suchej masie).
Drugi rodzaj kapsułek w preparacie Collaceina – blister Collaceina Synbiotics zawiera:
Żywe kultury bakterii. Dziewięć wyselekcjonowanych szczepów, których zadaniem jest utrzymanie równowagi mikroflory bakteryjnej naszego przewodu pokarmowego. W kapsułkach tych znajduje się również część prebiotyczna: fruktooligosacharydy, które są pożywką dla probiotyków i stymulują ich wzrost.
Poniżej wszystkie szczepy wchodzące w skład mieszanki probiotycznej przeznaczonej do produkcji Collaceiny:
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei subsp. Paracasei
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium breve
Lactobacillus rhamnosus
Streptococcus thermophilus
Bifidobacterium bifidum
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
Zapraszam do kontaktu a udzielę możliwego rabatu os. Zainteresowanym na pewno.