Cukier perlisty o wysokiej granulacji (4-8 mm) wyprodukowany w Belgii przeznaczony do wypieków, w których mieszany jest z ciastem, takich jak gofry z Liège czy cukrowe ciasta (sugarloaf, suikerbrood, craquelin).
Dodane do ciasta granulki pozostają nierozpuszczone lub ulegają stopieniu i karmelizacji nadając wypiekom chrupkości.
Najpopularniejszym wypiekiem z użyciem cukru perlistego są gofry z Liège mało znane w Polsce, natomiast niezwykle popularne w Belgii. Stanowiące specjał tamtejszej kuchni intensywnie pachnące i chrupiące gofry o zaokrąglonych brzegach wypieka się z gęstego ciasta drożdżowego, które zawiera duże granulki cukru perlistego.
Cukier bez dodatków (100% sacharoza). Przepakowany z opakowania zbiorczego w zgrzewane worki do żywności. Nieograniczony termin przydatności do spożycia.
1 kg cukru perlistego pozwala upiec około 60-70 gofrów średniej wielkości.
Kupującym mogę przesłać sprawdzony przepis na gofry z Liège. Proszę o wiadomość na czacie Allegro po zakupie.
Na życzenie wystawiam rachunki. Przyjmuję zwroty i rozpatruję reklamacje. Przesyłki nadaję w ciągu 1-2 dni roboczych po dokonaniu i opłaceniu zakupu.