O przedmiocie

Cukier perlisty produkcji belgijskiej o wysokiej granulacji (4-8 mm) przeznaczony do wypieków, w których mieszany jest z ciastem, takich jak drożdżowe maślano-karmelowe gofry z Liège czy cukrowe ciasta (sugarloaf, suikerbrood, craquelin).

Dodane do ciasta granulki cukru perlistego pozostają nierozpuszczone lub ulegają stopieniu i karmelizacji nadając wypiekom chrupiącego akcentu.

Najbardziej popularnym wypiekiem z użyciem grubego cukru perlistego są gofry z Liège (leodyjskie) mało znane w Polsce, natomiast niezwykle popularne w Belgii. Stanowiące specjał tamtejszej kuchni intensywnie pachnące i chrupiące gofry o zaokrąglonych brzegach wypieka się z gęstego ciasta drożdżowego, którego niezbędnym składnikiem są granulki cukru perlistego.

Rozmiar granulek wyklucza zastosowanie tego cukru jako dekoracyjnej posypki.

Cukier bez żadnych dodatków (100% sacharoza). Przepakowany z opakowania zbiorczego w zgrzewane worki przeznaczone do kontaktu z żywnością. Nieograniczony termin przydatności do spożycia.

1 kg cukru perlistego pozwala upiec około 60-70 gofrów średniej wielkości.

Kupującym mogę przesłać sprawdzony przepis na gofry z Liège pochodzący od belgijskiego producenta cukru. Proszę o wiadomość na czacie Allegro po zakupie.

Na życzenie wystawiam rachunki. Przyjmuję zwroty i rozpatruję reklamacje. Przesyłki nadaję w ciągu 1-2 dni roboczych po dokonaniu i opłaceniu zakupu.

Stan Nowy
Stan opakowania zastępcze
Produkt nie zawiera antyzbrylaczy, konserwantów, barwników
Cechy dodatkowe brak
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1.035 kg
Nazwa handlowa Cukier perlisty
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 3ec0590d-76f3-4ede-94d1-f9f604094f9b

Podobne wyszukiwania