O przedmiocie

Witam serdecznie na mojej stronie Szlachetnej Piwniczki, z domowymi naturalnymi przetworami.

Agrest, kiedy dojrzały to bardzo słodziutki owoc idealny na soki i przetwory , zawiera w swym składzie dużo wody, a po jej odparowaniu zostaje niewiele samego w sobie owocu.

Ale za to jaki kolor, jaki smak...

Jeśli czasem zastanawiacie się czemu wszystko EKO jest dużo droższe od standardowych sklepowych towarów, a no dlatego że produkt zastępowany jest syropem cukrowym, woda, zagęszczonym sokiem i wieloma dodatkami które czynią produkt trwały , zakonserwowany a przede wszystkim WYDAJNY. Stąd cena. Technologia wykonania jest masowa.

Tutaj tworzymy coś z pasją ... :)

Agrest najpierw pieczony, potem smażony dwa dni pod rząd, i nie potrzeba żadnych konserwantów :)

Moje powidła zostały przygotowane metodą tradycyjną , w składzie tylko cukier dodany do smaku.

Słodycz pochodzi w większości tylko i wyłącznie z samych owoców. Powidła zostały powolutku i bez pośpiechu pieczone w piekarniku a potem smażone w specjalnym rondle do konfitur.

Długotrwałe smażenie sprawia, że woda odparuje natomiast cukry ulegają karmelizacji.

Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny w przygotowywanych przeze mnie przetworach, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku, który następnie zamykam w słoiczku.

Wszystkie przetwory powstają z moich warzyw i owoców, wszystkie sieje, pielęgnuje i zbieram. Przetwarzam je osobiście i własnoręcznie. Bez maszyn i chemii. Tak jak robiły to nasze babcie.

Stawiam przede wszystkim na jakość. Każdy ogórek i każda wiśnia przechodzi przez moje ręce. Każdy produkt przygotowuje dla własnych dzieci.

Na 100 g produktu użyto 400 g owoców.

Stan Ze śladami użytkowania
EAN (GTIN) 5906752541073
Marka inny
Rodzaj dżemu, konfitury, powidła powidła
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 50b6a9ba-4725-4777-a3d1-6e4dca516c39

Podobne wyszukiwania