O przedmiocie

Alcotec 48 Classic
Alcotec 48 Classic to znane i cenione drożdże Alcotec 48 Turbo Pure w nowej, jeszcze bardziej ekonomicznej odsłonie. Ważą nieco mniej (o 5 g), jednak pozwalają osiągnąć tak samo doskonały produkt finalny na domowym sprzęcie. To drożdże typu Turbo, dzięki czemu są w stanie przerobić 6 kg cukru na 14% alkoholu w ciągu zaledwie 2 dni. Jeśli zależy Ci na większej mocy (19%), użyj 8 kg cukru i fermentuj przez ok. 5 dni. Stosując tę mieszankę, unikniesz nieprzyjemnego zapachu i niepożądanego posmaku drożdży w nastawie. Dzięki temu destylat zyska wysoką jakość, nawet jeśli nie posiadasz profesjonalnej kolumny rektyfikacyjnej.
Jako oficjalny dystrybutor marki Alcotec, możemy zapewnić naszym Klientom szeroki wybór doskonałych drożdży w konkurencyjnych cenach.

Fermentacja z udziałem drożdży Alcotec 48 Classic:
6 kg cukru przez 2 dni w temp. 20-35°C = 14%
7 kg cukru przez 3 dni w temp. 20-30°C = 17%
8 kg cukru przez 5 dni w temp. 20-27°C = 19 %
9 kg cukru przez 7-10 dni w temp. 18-24°C = 21%

Sposób użycia drożdży Alcotec 48 Classic:
Wlej 22 l gorącej wody do pojemnika fermentacyjnego.
Wsyp odpowiednią ilość cukru i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Uzupełnij wodą do uzyskania 25 l i właściwej temperatury.
Dodaj drożdże i wymieszaj nastaw.
Połóż pokrywę luźno na fermentatorze, nie używaj rurki fermentacyjnej.
Aby uzyskać 21% alkoholu niezbędne jest chłodzenie nastawu, aby utrzymywał temp. 18-24°C.

  • Stan: Nowy
  • Stan: Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 49ff10ff-f997-49a8-8bbf-f619fef491eb

Drożdże

Jaworzno  
(26)
Krosno  
(16)
Przemyśl  
(10)
Puck  
(9)
Skawina  
(6)
Gorlice  
(4)
Będzin  
(4)
Lesko  
(2)
Opole  
(2)
Kępa  
(2)
Zielona Góra  
(1)
Rzeszów  
(1)
Poznań  
(1)
Suszno  
(1)
Zambrów  
(1)
Brodnica  
(1)
Przeczyce  
(1)
Radomsko  
(1)
Więckowice  
(1)
Kłodzko  
(1)
Oleśnica  
(1)
Łętownia  
(1)
Ciechanów  
(1)
Złotoryja  
(1)
Cięcina  
(1)
Koniaczów  
(1)
Tarnów  
(1)
Lublin  
(1)
Mierzęcice  
(1)
Roźwienica  
(1)
Liszki  
(1)