O przedmiocie

Dzięki dużej powierzchni grila grilowanie nie zajmie całego twojego dnia. Gril Tomado nadaje sie idealnie na piknik, imprezę ze znajomymi jak i również do domu.

1. Uchwyty
2. Powierzchnia grilla – płaska
3. Powierzchnia grilla – ryflowana
4. Tacka ociekowa tłuszczu
5. Termostat ze wskaźnikiem LED

PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Przed pierwszym użyciem urządzenia należy postępować w następujący sposób: ostrożnie rozpakować urządzenie i luźne elementy, takie jak tacka ociekowa na tłuszcz i termostat oraz usunąć wszystkie materiały opakowaniowe. Przechowuj opakowanie (torby plastikowe i karton) poza zasięgiem dzieci. Po rozpakowaniu urządzenia należy dokładnie sprawdzić, czy nie ma uszkodzeń zewnętrznych, które mogły powstać podczas transportu.
Umieść urządzenie na płaskim i stabilnym podłożu, które jest odporne na ciepło i zapewnij wolną przestrzeń 15 cm wokół urządzenia.
Wyczyść powierzchnię grilla adamp ściereczkę, do której w razie potrzeby dodano płyn do mycia naczyń. Tackę ociekową na tłuszcz dokładnie wypłukać i odpowiednio wysuszyć. Urządzenie nie może być myte w zmywarce.
Urządzenie jest wyposażone w warstwę ochronną, którą należy usunąć przed pierwszym użyciem.
Odbywa się to poprzez podgrzewanie urządzenia przez około 10 minut (pozycja 3-4) bez jedzenia.
Ostrożnie włóż termostat w miejsce połączenia. Upewnij się, że pokrętło termostatu jest w pozycji 0 (wyłączone). Przed włożeniem wtyczki do uziemionego gniazdka ściennego sprawdź, czytage odpowiada informacjom podanym na tabliczce informacyjnej urządzenia.
Z powodu wypalenia warstwy ochronnej urządzenia może tworzyć się lekki dym. Dlatego zadbaj o odpowiednią wentylację pomieszczenia.
Po zdjęciu warstwy ochronnej możesz wyłączyć urządzenie lub zacząć z niego korzystać.

PIECZENIE NA ROŻNIE
Ostrożnie włóż termostat do punktu połączenia. Upewnij się, że pokrętło termostatu jest w pozycji „0” (wyłączone).
Wsunąć tackę na tłuszcz pod urządzenie.
Przed włożeniem wtyczki do uziemionego gniazdka ściennego sprawdź, czytage odpowiada informacjom podanym na tabliczce informacyjnej urządzenia.
Upewnij się, że nikt nie może potknąć się o przewód lub ewentualny przedłużacz.
Przekręć pokrętło termostatu do wymaganej pozycji 1-2-3-4-5. Gdy urządzenie osiągnie wymaganą temperaturę, wskaźnik LED gaśnie. Uwaga: Gdy temperatura spadnie, termostat ponownie włączy się automatycznie.
Pozostaw urządzenie do wstępnego nagrzania przez około 10 minut. Po podgrzaniu urządzenie jest gotowe do użycia.
Umieść przygotowywaną żywność na grillu stołowym.
Użyj niskiej pozycji do powolnego grillowania delikatnych potraw, takich jak filety rybne, a wyższej pozycji do obsmażania mięsa, grillowania warzyw i całych ryb.
Zbyt wysoka temperatura może spowodować przebarwienia i poważnie skrócić żywotność powłoki zapobiegającej przywieraniu.
Jeśli wymagana jest wyższa temperatura, zalecamy wstępne podgrzanie urządzenia do średniej temperatury przed obróceniem urządzenia do pozycji maksymalnej.
Minimalna temperatura wynosi 100°C w pozycji 1, a maksymalna 250°C w pozycji 5.

Unikaj kontaktu z gorącymi powierzchniami podczas grillowania.
Najpierw rozmroź jedzenie przed rozpoczęciem grillowania.
Używaj tylko plastikowych lub drewnianych szpatułek do powierzchni grilla, aby uniknąć uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu.
Nie kroić żywności na powierzchni grilla.
Grill stołowy został pokryty powłoką zapobiegającą przywieraniu. Dzięki temu możesz przygotować jedzenie w zdrowy sposób, bez masła i oleju.
Kiedy będziesz gotowy do przygotowania jedzenia, przekręć pokrętło termostatu na „0” i wyjmij wtyczkę z gniazdka.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Wyczyść grill stołowy po każdym użyciu, aby zapobiec pozostawaniu resztek jedzenia.
Przed czyszczeniem wyłącz urządzenie, wyjmij wtyczkę z gniazdka i wyjmij termostat z urządzenia. Pamiętaj, że po wyłączeniu urządzenie potrzebuje trochę czasu na ostygnięcie. Łatwiej jest wyczyścić urządzenie, gdy jest jeszcze trochę ciepłe.
Wytrzyj urządzenie do czysta miękką ściereczką lub ręcznikiem kuchennym. Do usuwania zaschniętych resztek jedzenia należy użyć miękkiej gąbki z ciepłą wodą i odrobiną płynu do mycia naczyń. Ociekacz tłuszczu można myć ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Tackę ociekową na tłuszcz dokładnie wypłukać i odpowiednio wysuszyć. Ociekacz tłuszczu można myć w zmywarce.
Nie używaj materiałów ściernych ani innych agresywnych środków czyszczących. Nigdy nie zanurzaj urządzenia w wodzie i/lub innych cieczach.
Odbarwienie grilla stołowego ma jedynie negatywny wpływ na wygląd urządzenia i nie ma wpływu na jego działanie.
Przed przechowywaniem upewnij się, że urządzenie jest czyste i suche. Najlepiej przechowywać urządzenie w oryginalnym pudełku. Nie umieszczaj niczego na urządzeniu, aby zapobiec uszkodzeniu powłoki zapobiegającej przywieraniu.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: e0575628-1b64-4a7c-9c31-454b9bd89585

Podobne wyszukiwania