O przedmiocie

Dynia Uchiko Kuri (Hokkaido) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej dyni. Cechą charakterystyczną jest niewielki rozmiar owoców- do 1,5 kg - kształtem lekko przypominającym gruszki. Miąższ odznacza się wyjątkowym aromatem, jest słodki i bezwłóknisty. W smaku bywa porównywany do pieczonych kasztanów. Jest polecana do duszenia, pieczenia, gotowania i grillowania, idealna do konserwowania. Można z niej przygotować mnóstwo potraw w tym liczne zupki, musy i przeciery dla dzieci.

Oprócz wybitnych walorów smakowych dynia Uchiko Kuri oferuję bardzo bogaty i korzystny dla zdrowia skład. Ma wysoką zawartość beta- karotenu i witamin z grupy B. jest obfita w potas, wapń, fosfor i żelazo. Jest niskokaloryczna i nie przysparza problemów trawiennych. Polecana dla osób w każdym wieku.

Dynia Uchiko Kuri może być wysiewana od drugiej połowy maja do gruntu lub w kwietniu pod osłonami. Temperatura kiełkowania to 20-25 stopni Celsjusza. Zbiór odbywa się od sierpnia do września. Nieuszkodzone dynie można z powodzeniem przechowywać.

Dynie w typie Hokkaido mają zdolność czepiania się podpór. Oprócz warzywnika mogą być ciekawym elementem dekoracyjnym.
Oferta dotyczy 25szt nasion.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 2273087a-4236-4295-8a74-735177db96f7

Podobne wyszukiwania