O przedmiocie

MAESTRO SOL

Zastosowanie frytury płynnej Maestro Sol:

Frytura płynna skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych: słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw Mass Balance. Nie wpływa na smak finalnego wyrobu. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces smażenia.

Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany, zachodzące w większości tłuszczów, pod wpływem wysokiej temperatury. Idealnie sprawdzi się przy produktach wymagających głębokiego smażenia.

Skontaktuj się z nami

Cechy produktu

Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.

Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia w wysokich temperaturach.

Wydłużony czas użytkowania nawet o 40% w porównaniu do frytur palmowych.

Obojętny smak i zapach frytury wydobywający naturalny charakter i aromat smażonych potraw.

Płynna forma przyśpieszająca rozgrzewanie i ułatwiająca filtrowanie.

Niska absorpcja tłuszczu przez smażone słodkości.

Doskonałe właściwości żywieniowe – poprawia wartości żywieniowych smażonych potraw.

Stan Nowy
Pojemność 1000 ml
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5905d75f-6789-4b4c-b3a9-cdeee98e63e3

Podobne wyszukiwania