CO SPRAWIA, ŻE NACZYNIA ZEPTERA SĄ WYJĄTKOWE?
Najnowocześniejsza technologia razem ze wspaniałym i funkcjonalnym designem sprawia, że każdy detal naczynia Zeptera jest starannie przemyślany i wykonany z doskonałą precyzją w celu uzyskania najlepszego efektu gotowania. Rezultatem są nowoczesne garnki, które chronią twoje zdrowie i dostarczają smaczne jedzenie. Oto 10 powodów, dla których garnki Zeptera są światowymi liderami:
1. OCHRONA ZDROWIA: Wszystkie naczynia Zeptera gwarantują mniej szkodliwych tłuszczów, mniej kalorii, a więcej witamin, więcej minerałów i więcej białek dzięki zachowaniu wartości odżywczych, biologicznych i organoleptycznych. Badania medyczne dowodzą, że niezdrowa dieta jest główną przyczyną większości poważnych przewlekłych chorób w dzisiejszym świecie (epidemia otyłości, nadciśnienie, choroby układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy i raka). Niezdrowa dieta, niewłaściwe przygotowanie jedzenia i zły sprzęt do gotowania są głównym powodem choroby serca – zabójcy numer jeden w świecie. Niepotrzebnie gotujemy warzywa w wodzie i smażymy żywność w wysokich temperaturach w niebezpiecznych przegrzanych tłuszczach. W konsekwencji jemy produkty pozbawione wartości odżywczych, które na krótko dają nam poczucie sytości, bo głód wraca bardzo szybko, co sprawia, że jemy za dużo złej żywności. Jedząc tak, spożywamy za dużo soli, tłuszczu i cukru, za dużo kalorii i jedzenia śmieciowego. W dłuższej perspektywie ma to bardzo negatywne skutki dla naszego zdrowia. Dzięki najnowszej innowacyjnej technologii Zeptera jedzenie może być gotowane bez dodawania wody, bez różnego rodzaju tłuszczów w niskich temperaturach, zachowując w ten sposób wartości odżywcze. To prowadzi do zmniejszenia spożycia kalorii aż do 1500 kalorii tygodniowo. Wystarczy zrezygnować ze złej jakości sprzętu do gotowania i zaufać najwyższej jakości naczyniom Zeptera, żeby mieć możliwość zredukowania ponad 6000 kalorii miesięcznie.
2. BEZTERMINOWA GWARANCJA: Garnki są mistrzowsko wykonane z najlepszego Zepter metalu 316L. Najwyższej jakości niezniszczalny metal kosztuje o 50% więcej niż stal nierdzewna 18/10 i jest wyjątkowo cenny i trwały. Ten niezrównany metal jest przyjazny dla środowiska i bardziej odporny na skutki fizyczne i chemiczne i całkowicie odporny na korozję. Znak jakości Zeptera jest bezterminową gwarancją na metal.
3. WYJĄTKOWY PROCES GOTOWANIA: Zepter opracował sposób gotowania, podczas którego para uwalniana z jedzenia unosi się do góry, kondensuje w kontakcie z pokrywą, która jest zawsze chłodniejsza niż garnek i opada na jedzenie. Proces przebiega bez przeszkód do momentu, gdy jedzenie jest odpowiednio ugotowane. Dostał nazwę Zamknięty Obieg Zeptera i zapewnia zdrowe przygotowanie żywności bez dodawania wody i tłuszczu, zawsze w niskich temperaturach. Jedzenie ugotowane w ten sposób jest nie tylko zdrowsze, ale lepiej smakuje, bo zostają zachowane naturalne smaki i aromaty (nawet bez soli i przypraw). Ponadto lepiej wygląda, bo utrzymało kolor, smak i fakturę.
4. (ZAC) ZEPTER AKUTERMICZNE DNO: Dno każdego garnka Zeptera jest wykonane z trzech warstw metalu (indukcyjnej, akumulacyjnej, przewodzącej). Ta opatentowana technologia ma nazwę Zepter Accuthermal Compact (ZAC) i jest sercem metody Zeptera, która polega na przygotowaniu zdrowego jedzenia. Wyjątkowa prasa o nacisku 2000 ton jest używana do połączenia trzech warstw dna (bez klejenia i lutowania) w jedną całość z korpusem garnka - kompaktową, nierozerwalną i niezniszczalną.
5. SZCZELNA POKRYWA: Znacznie cięższa od większości konwencjonalnych pokryw, jest doskonale dopasowana do brzegu naczynia, hermetycznie zamyka garnek podczas gotowania za pomocą wodnej uszczelki, która tworzy się w czasie procesu zamkniętego obiegu i jednocześnie sprawia, że jedzenie nie kipi. Pokrywa może być odłożona na opatentowanych uchwytach Zeptera, co oszczędza miejsce na blacie kuchennym.
6. BEZPIECZNE UCHWYTY: Uchwyty każdego naczynia są unikalnie zaprojektowane, by nie ulegały przegrzewaniu zgodnie z opatentowaną technologią zapewniającą minimalną łączność z korpusem naczynia serii Smart Line Masterpiece. Ich ergonomiczny i stylowy design pozwala na komfortowy mocny chwyt i wygodne trzymanie. Można nadać indywidualne cechy uchwytom, wybierając ulubiony, spośród kilku dostępnych, kolor powłoki, która dzięki opatentowanej metodzie powlekania jest odporna na zadrapania.
7. MNIEJ TŁUSZCZU, WIĘCEJ WITAMIN: Zawartość witaminy C w ziemniaku gotowanym w wodzie zmniejsza się o 60-80%. To samo dotyczy innych warzyw i jedzenia tracących wartości odżywcze i witaminy z powodu złego sposobu gotowania i złego sprzętu. Wyniki badań pokazują, że gotowanie w naczyniach Zepter zachowuje 72% więcej witaminy A, 252% więcej wapnia, 336% więcej fosforu, oraz 83% więcej żelaza. Naturalny tłuszcz znajdujący się w mięsie wydostaje się podczas grillowania w naczyniach Masterpiece, więc dodatkowy tłuszcz jest zbędny. To znaczy, że grillowana cielęcina zawiera 67% tłuszczu mniej, a mięso kurczaka 51% mniej tłuszczu niż w naturalnym stanie. To dobra wiadomość dla osób z wysokim poziomem cholesterolu. A także dobra wiadomość dla osób z ryzykiem zachorowania na raka, bo 62% wszystkich rodzajów raka (piersi, jelita grubego, prostaty, nerek) jest spowodowanych dietą o wysokiej zawartości tłuszczu, otyłością, i złym przygotowaniem jedzenia z dodatkiem tłuszczów, soli z zużyciem złej jakości naczyń i narzędzi.
8. BEZPIECZNA POWIERZCHNIA ‘NON-STICK’: Zła jakość naczyń do gotowania jest największym wrogiem naszego zdrowia. Najczęściej spotykanymi materiałami są: ceramika, szkło, aluminium, Teflon, niskiej jakości stal, zwykła stal, emalia, powłoka ‘non- stic’. Materiały te często mogą się utleniać i pokrywać rdzą; naczynia wykonane z nich przeważnie mają cienkościenną konstrukcję, więc ciepło łatwo pali jedzenie. Badania potwierdzają, że powierzchnie zapobiegające przywieraniu (non-stic) i podobne materiały podczas ogrzewania uwalniają toksyczne gazy, które są uważane za rakotwórcze. Nieprzywierająca powierzchnia Zeptera jest efektem specjalnej technologii, która zmienia strukturę metalu, nie ma na niej żadnych szkodliwych powłok ‘non-stic’, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Jest również łatwa do czyszczenia.
9. CYFROWY TERMOKONTROLER: Gwarantujący pełną kontrolę nad procesem przygotowania jedzenia, cyfrowy termokontroler Zeptera jest nowym wyjątkowym urządzeniem, które umożliwia całkowicie zautomatyzowany proces gotowania od początku do końca. Inteligentna technologia pozwala przygotować zdrowy posiłek we właściwy sposób bez konieczności spędzenia w kuchni wielu godzin. To daje nam więcej wolnego czasu na inne ulubione zajęcia. Z cyfrowym termokontrolerem w kilka sekund, zaledwie jednym naciśnięciem przycisku można zaprogramować temperaturę i czas. Kiedy wszystko jest ustawione, rozpoczyna się proces gotowania i kończy się automatycznie. Wygodne pokrętło umożliwia łatwy odczyt temperatury na skali: Moist (mokre) lub Dry (suche). Kolorowe pola oznaczają trzy zakresy temperatur: żółte pole dla podgrzewania, zielone dla prawidłowej temperatury gotowania, a czerwone wskazuje przegrzanie.
10. EKONOMIA: Naczynia Zeptera to oszczędność czasu, energii i miejsca, ale przede wszystkim ochrona zdrowia. Jedzenie gotuje się we własnych sokach w niskiej temperaturze oszczędzając do 70% wydatków na energię i do 30% wydatków na żywność, co urasta do sumy tysięcy euro rocznie. Dodatkowo, garnki chronią przed rozlaniem i nie zatłuszczą kuchenki, są praktyczne, bo zajmują mało miejsca i łatwo je myć.