O przedmiocie

Nowa książka Gastronomia molekularna Autor: Łukasz Konik
Rok wydania: 2016
Twarda okładka
Cena standardowa: 72 zl

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

„….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

„…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

„…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „ …

Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.

Stan Nowy
Gatunek Pozostałe
Język publikacji polski
Okładka twarda
Rok wydania 2016
Tytuł Gastronomia molekularna
Autor Łukasz Konik
Liczba stron 130
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d10167db-3016-4412-aa47-50dcfde19166

Podobne wyszukiwania

Kuchnia, potrawy Warszawa  
(1392)
Kuchnia, potrawy Lublin  
(146)
Kuchnia, potrawy Gliwice  
(126)
Kuchnia, potrawy Bydgoszcz  
(87)
Kuchnia, potrawy Kielce  
(50)
Kuchnia, potrawy Piaseczno  
(47)
Kuchnia, potrawy Jelenia Góra  
(38)
Kuchnia, potrawy Sosnowiec  
(34)
Kuchnia, potrawy Chlewiska  
(34)
Kuchnia, potrawy Chełmno  
(33)
Kuchnia, potrawy Stargard  
(31)
Kuchnia, potrawy Limanowa  
(29)
Kuchnia, potrawy Legionowo  
(26)
Kuchnia, potrawy Świnoujście  
(25)
Kuchnia, potrawy Mikołów  
(23)
Kuchnia, potrawy Siemianowice Śląskie  
(23)
Kuchnia, potrawy Przemyśl  
(23)
Kuchnia, potrawy Opole  
(22)
Kuchnia, potrawy Grodzisk Mazowiecki  
(21)
Kuchnia, potrawy Ełk  
(20)
Kuchnia, potrawy Zgierz  
(18)
Kuchnia, potrawy Nowogród Bobrzański  
(16)
Kuchnia, potrawy Puławy  
(15)
Kuchnia, potrawy Brwinów  
(15)
Kuchnia, potrawy Śrem  
(14)
Kuchnia, potrawy Jelcz-Laskowice  
(14)
Kuchnia, potrawy Wągrowiec  
(13)
Kuchnia, potrawy Będzin  
(12)
Kuchnia, potrawy Ostrów Wielkopolski  
(10)
Kuchnia, potrawy Puńców  
(10)
Kuchnia, potrawy Racibórz  
(10)
Kuchnia, potrawy Kostrzyn nad Odrą  
(9)
Kuchnia, potrawy Zamość  
(9)
Kuchnia, potrawy Parczew  
(9)
Kuchnia, potrawy Borów  
(8)
Kuchnia, potrawy Bochnia  
(8)
Kuchnia, potrawy Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnia, potrawy Dębica  
(8)
Kuchnia, potrawy Choszczno  
(8)
Kuchnia, potrawy Aleksandrów  
(8)
Kuchnia, potrawy Włodzimierzów  
(7)
Kuchnia, potrawy Karolina  
(7)
Kuchnia, potrawy Nowy Targ  
(7)
Kuchnia, potrawy Józefów  
(7)
Kuchnia, potrawy Jawiszowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Skierniewice  
(7)
Kuchnia, potrawy Mysłowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Elbląg  
(6)
Kuchnia, potrawy Szczecinek  
(6)
Kuchnia, potrawy Milicz  
(6)
Kuchnia, potrawy Kobyłka  
(6)
Kuchnia, potrawy Grabówka  
(6)
Kuchnia, potrawy Dynów  
(6)
Kuchnia, potrawy Smokowo  
(6)
Kuchnia, potrawy Węgliniec  
(6)
Kuchnia, potrawy Jeżewice  
(6)
Kuchnia, potrawy Santok  
(6)
Kuchnia, potrawy Jarosław  
(5)
Kuchnia, potrawy Wołowice  
(5)
Kuchnia, potrawy Zręcin  
(5)
Kuchnia, potrawy Ochodza  
(5)
Kuchnia, potrawy Braniewo  
(5)
Kuchnia, potrawy Malcanów  
(5)
Kuchnia, potrawy Dopiewiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnia, potrawy Bolesławiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Strumień  
(5)
Kuchnia, potrawy Brzozów  
(5)
Kuchnia, potrawy Kłodzko  
(5)
Kuchnia, potrawy Główna  
(5)
Kuchnia, potrawy Żarów  
(5)
Kuchnia, potrawy Osse  
(5)
Kuchnia, potrawy Istebna  
(5)
Kuchnia, potrawy Tczew  
(4)
Kuchnia, potrawy Bąków  
(4)
Kuchnia, potrawy Szczawnica  
(4)
Kuchnia, potrawy Kamień  
(4)
Kuchnia, potrawy Hajnówka  
(4)
Kuchnia, potrawy Jabłonna  
(4)
Kuchnia, potrawy Słupca  
(4)
Kuchnia, potrawy Młochów  
(4)
Kuchnia, potrawy Żywiec  
(4)
Kuchnia, potrawy Ostrowiec Świętokrzyski  
(4)
Kuchnia, potrawy Szubin  
(4)
Kuchnia, potrawy Raszków  
(4)
Kuchnia, potrawy Jednorożec  
(4)
Kuchnia, potrawy Łętownia  
(4)
Kuchnia, potrawy Kluczbork  
(4)
Kuchnia, potrawy Krapkowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Ustroń  
(4)
Kuchnia, potrawy Namysłów  
(4)
Kuchnia, potrawy Chodzież  
(4)
Kuchnia, potrawy Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnia, potrawy Zawiercie  
(4)
Kuchnia, potrawy Dziećmorowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Wołów  
(4)