O przedmiocie

Nowa książka Gastronomia molekularna Autor: Łukasz Konik
Rok wydania: 2016
Twarda okładka
Cena standardowa: 72 zl

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

„….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

„…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

„…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „ …

Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.

Stan Nowy
Gatunek Pozostałe
Język publikacji polski
Okładka twarda
Rok wydania 2016
Tytuł Gastronomia molekularna
Autor Łukasz Konik
Liczba stron 130
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d10167db-3016-4412-aa47-50dcfde19166

Podobne wyszukiwania

Kuchnia, potrawy Warszawa  
(1435)
Kuchnia, potrawy Lublin  
(142)
Kuchnia, potrawy Gliwice  
(128)
Kuchnia, potrawy Bydgoszcz  
(93)
Kuchnia, potrawy Kielce  
(53)
Kuchnia, potrawy Leszno  
(41)
Kuchnia, potrawy Piaseczno  
(39)
Kuchnia, potrawy Jelenia Góra  
(36)
Kuchnia, potrawy Sosnowiec  
(35)
Kuchnia, potrawy Chełmno  
(34)
Kuchnia, potrawy Chlewiska  
(34)
Kuchnia, potrawy Stargard  
(31)
Kuchnia, potrawy Limanowa  
(28)
Kuchnia, potrawy Przemyśl  
(23)
Kuchnia, potrawy Legionowo  
(23)
Kuchnia, potrawy Świnoujście  
(23)
Kuchnia, potrawy Opole  
(22)
Kuchnia, potrawy Siemianowice Śląskie  
(22)
Kuchnia, potrawy Otwock  
(22)
Kuchnia, potrawy Grodzisk Mazowiecki  
(22)
Kuchnia, potrawy Nowogród Bobrzański  
(18)
Kuchnia, potrawy Zgierz  
(17)
Kuchnia, potrawy Jelcz-Laskowice  
(15)
Kuchnia, potrawy Mikołów  
(15)
Kuchnia, potrawy Śrem  
(14)
Kuchnia, potrawy Elbląg  
(14)
Kuchnia, potrawy Racibórz  
(14)
Kuchnia, potrawy Ełk  
(13)
Kuchnia, potrawy Purzec  
(11)
Kuchnia, potrawy Ostrów Wielkopolski  
(11)
Kuchnia, potrawy Będzin  
(11)
Kuchnia, potrawy Zamość  
(10)
Kuchnia, potrawy Nowy Targ  
(10)
Kuchnia, potrawy Puławy  
(9)
Kuchnia, potrawy Parczew  
(9)
Kuchnia, potrawy Choszczno  
(8)
Kuchnia, potrawy Borów  
(8)
Kuchnia, potrawy Aleksandrów  
(8)
Kuchnia, potrawy Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnia, potrawy Józefów  
(8)
Kuchnia, potrawy Brwinów  
(8)
Kuchnia, potrawy Kostrzyn nad Odrą  
(8)
Kuchnia, potrawy Bochnia  
(8)
Kuchnia, potrawy Dębica  
(8)
Kuchnia, potrawy Włodzimierzów  
(7)
Kuchnia, potrawy Skierniewice  
(7)
Kuchnia, potrawy Dobroń  
(7)
Kuchnia, potrawy Jawiszowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Karolina  
(7)
Kuchnia, potrawy Smokowo  
(6)
Kuchnia, potrawy Bolesławiec  
(6)
Kuchnia, potrawy Dynów  
(6)
Kuchnia, potrawy Santok  
(6)
Kuchnia, potrawy Grabówka  
(6)
Kuchnia, potrawy Jeżewice  
(6)
Kuchnia, potrawy Węgliniec  
(6)
Kuchnia, potrawy Milicz  
(6)
Kuchnia, potrawy Kobyłka  
(6)
Kuchnia, potrawy Zawiercie  
(6)
Kuchnia, potrawy Kłodzko  
(6)
Kuchnia, potrawy Istebna  
(5)
Kuchnia, potrawy Ochodza  
(5)
Kuchnia, potrawy Braniewo  
(5)
Kuchnia, potrawy Wołowice  
(5)
Kuchnia, potrawy Dopiewiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnia, potrawy Wągrowiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Jarosław  
(5)
Kuchnia, potrawy Strumień  
(5)
Kuchnia, potrawy Brzozów  
(5)
Kuchnia, potrawy Szczecinek  
(5)
Kuchnia, potrawy Mysłowice  
(5)
Kuchnia, potrawy Żarów  
(5)
Kuchnia, potrawy Myszków  
(5)
Kuchnia, potrawy Osse  
(5)
Kuchnia, potrawy Zręcin  
(5)
Kuchnia, potrawy Radzyń Podlaski  
(5)
Kuchnia, potrawy Jabłonna  
(4)
Kuchnia, potrawy Bąków  
(4)
Kuchnia, potrawy Hajnówka  
(4)
Kuchnia, potrawy Płońsk  
(4)
Kuchnia, potrawy Słupca  
(4)
Kuchnia, potrawy Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnia, potrawy Kluczbork  
(4)
Kuchnia, potrawy Raszków  
(4)
Kuchnia, potrawy Łętownia  
(4)
Kuchnia, potrawy Młochów  
(4)
Kuchnia, potrawy Szubin  
(4)
Kuchnia, potrawy Dzierzgowo  
(4)
Kuchnia, potrawy Dziećmorowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Malcanów  
(4)
Kuchnia, potrawy Tułowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Ostrowiec Świętokrzyski  
(4)
Kuchnia, potrawy Chociwel  
(4)
Kuchnia, potrawy Plewiska  
(4)
Kuchnia, potrawy Kamień  
(4)