O przedmiocie

Nowa książka Gastronomia molekularna Autor: Łukasz Konik
Rok wydania: 2016
Twarda okładka
Cena standardowa: 72 zl

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

„….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

„…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

„…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „ …

Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.

Stan Nowy
Gatunek Pozostałe
Język publikacji polski
Okładka twarda
Rok wydania 2016
Tytuł Gastronomia molekularna
Autor Łukasz Konik
Liczba stron 130
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d10167db-3016-4412-aa47-50dcfde19166

Podobne wyszukiwania

Kuchnia, potrawy Warszawa  
(1487)
Kuchnia, potrawy Lublin  
(192)
Kuchnia, potrawy Gliwice  
(118)
Kuchnia, potrawy Bydgoszcz  
(84)
Kuchnia, potrawy Kielce  
(55)
Kuchnia, potrawy Piaseczno  
(48)
Kuchnia, potrawy Jelenia Góra  
(40)
Kuchnia, potrawy Chlewiska  
(34)
Kuchnia, potrawy Otwock  
(33)
Kuchnia, potrawy Chełmno  
(32)
Kuchnia, potrawy Legionowo  
(31)
Kuchnia, potrawy Sosnowiec  
(31)
Kuchnia, potrawy Puławy  
(30)
Kuchnia, potrawy Stargard  
(30)
Kuchnia, potrawy Limanowa  
(29)
Kuchnia, potrawy Ełk  
(27)
Kuchnia, potrawy Przemyśl  
(26)
Kuchnia, potrawy Opole  
(24)
Kuchnia, potrawy Mikołów  
(23)
Kuchnia, potrawy Świnoujście  
(23)
Kuchnia, potrawy Siemianowice Śląskie  
(23)
Kuchnia, potrawy Grodzisk Mazowiecki  
(22)
Kuchnia, potrawy Zgierz  
(16)
Kuchnia, potrawy Nowogród Bobrzański  
(16)
Kuchnia, potrawy Brwinów  
(15)
Kuchnia, potrawy Wągrowiec  
(15)
Kuchnia, potrawy Będzin  
(13)
Kuchnia, potrawy Śrem  
(12)
Kuchnia, potrawy Jelcz-Laskowice  
(12)
Kuchnia, potrawy Skierniewice  
(12)
Kuchnia, potrawy Ostrów Wielkopolski  
(12)
Kuchnia, potrawy Purzec  
(11)
Kuchnia, potrawy Puńców  
(11)
Kuchnia, potrawy Racibórz  
(10)
Kuchnia, potrawy Zamość  
(10)
Kuchnia, potrawy Dębica  
(9)
Kuchnia, potrawy Parczew  
(9)
Kuchnia, potrawy Kostrzyn nad Odrą  
(9)
Kuchnia, potrawy Elbląg  
(9)
Kuchnia, potrawy Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnia, potrawy Aleksandrów  
(8)
Kuchnia, potrawy Bochnia  
(8)
Kuchnia, potrawy Borów  
(8)
Kuchnia, potrawy Włodzimierzów  
(7)
Kuchnia, potrawy Nowy Targ  
(7)
Kuchnia, potrawy Jawiszowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Józefów  
(7)
Kuchnia, potrawy Mysłowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Karolina  
(7)
Kuchnia, potrawy Choszczno  
(7)
Kuchnia, potrawy Smokowo  
(6)
Kuchnia, potrawy Węgliniec  
(6)
Kuchnia, potrawy Kobyłka  
(6)
Kuchnia, potrawy Grabówka  
(6)
Kuchnia, potrawy Dynów  
(6)
Kuchnia, potrawy Milicz  
(6)
Kuchnia, potrawy Jeżewice  
(6)
Kuchnia, potrawy Bolesławiec  
(6)
Kuchnia, potrawy Santok  
(6)
Kuchnia, potrawy Brzozów  
(5)
Kuchnia, potrawy Istebna  
(5)
Kuchnia, potrawy Zręcin  
(5)
Kuchnia, potrawy Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnia, potrawy Malcanów  
(5)
Kuchnia, potrawy Ochodza  
(5)
Kuchnia, potrawy Raszków  
(5)
Kuchnia, potrawy Braniewo  
(5)
Kuchnia, potrawy Kłodzko  
(5)
Kuchnia, potrawy Dzierzgowo  
(5)
Kuchnia, potrawy Dopiewiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Szczecinek  
(5)
Kuchnia, potrawy Jarosław  
(5)
Kuchnia, potrawy Jednorożec  
(5)
Kuchnia, potrawy Strumień  
(5)
Kuchnia, potrawy Lubań  
(5)
Kuchnia, potrawy Osse  
(5)
Kuchnia, potrawy Wołowice  
(5)
Kuchnia, potrawy Jabłonna  
(4)
Kuchnia, potrawy Słupca  
(4)
Kuchnia, potrawy Młochów  
(4)
Kuchnia, potrawy Ustroń  
(4)
Kuchnia, potrawy Chodzież  
(4)
Kuchnia, potrawy Namysłów  
(4)
Kuchnia, potrawy Krapkowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Dziećmorowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Kamień  
(4)
Kuchnia, potrawy Główna  
(4)
Kuchnia, potrawy Zawiercie  
(4)
Kuchnia, potrawy Żarów  
(4)
Kuchnia, potrawy Kluczbork  
(4)
Kuchnia, potrawy Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnia, potrawy Szczawnica  
(4)
Kuchnia, potrawy Andrychów  
(4)
Kuchnia, potrawy Ostrowiec Świętokrzyski  
(4)
Kuchnia, potrawy Bielsk Podlaski  
(4)
Kuchnia, potrawy Tczew  
(4)