O przedmiocie

Nowa książka Gastronomia molekularna Autor: Łukasz Konik
Rok wydania: 2016
Twarda okładka
Cena standardowa: 72 zl

Ponad 30 autorskich przepisów. Opis wszystkich znanych tekstur. Przepisy wszystkich technik kuchni molekularnej. Łukasz Konik zabierze Ciebie w podróż nowych doznań.

„…En guete! czyli smacznego po szwajcarsku z polskim szalonym i młodym szefem kuchni.” (Kurt Scheller - autorytet kulinarny)

„….jest to książka zawierająca bardzo wiele ciekawych, kreatywnych i inspirujących rozwiązań kulinarnych…” (Jerzy Pasikowski - doradca kulinarny Nestle Polska)

„…Cieszę się, że Łukasz stworzył taką książkę, bo będzie ona lekturą i wskazówką dla innych szefów wprowadzających elementy nowej kuchni….” (Robert Sowa - mistrz kulinarny, restauracja N 31)

„…Ja miłośnik kabanosów i kaszanki udaję się w podróż z Łukaszem w świat azotu.....” (Łukasz Nowicki - aktor, dziennikarz) „ …

Wiedza zawarta w książce wzbogaci naszą wiedzę o produkcie i pozwoli nam spojrzeć na niego z innej perspektywy…” (Jarosław Walczyk - prezes Klubu Szefów Kuchni)

Łukasz Konik - Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety, takie jak Kurt Scheller czy Robert Sowa. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN. Info: 121 stron Wydawca: Pressto SP. z o.o.

Stan Nowy
Gatunek Pozostałe
Język publikacji polski
Okładka twarda
Rok wydania 2016
Tytuł Gastronomia molekularna
Autor Łukasz Konik
Liczba stron 130
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d10167db-3016-4412-aa47-50dcfde19166

Podobne wyszukiwania

Kuchnia, potrawy Warszawa  
(1631)
Kuchnia, potrawy Lublin  
(195)
Kuchnia, potrawy Gliwice  
(115)
Kuchnia, potrawy Bydgoszcz  
(82)
Kuchnia, potrawy Kielce  
(56)
Kuchnia, potrawy Piaseczno  
(45)
Kuchnia, potrawy Jelenia Góra  
(40)
Kuchnia, potrawy Chlewiska  
(34)
Kuchnia, potrawy Otwock  
(33)
Kuchnia, potrawy Sosnowiec  
(32)
Kuchnia, potrawy Puławy  
(32)
Kuchnia, potrawy Legionowo  
(31)
Kuchnia, potrawy Przemyśl  
(30)
Kuchnia, potrawy Stargard  
(30)
Kuchnia, potrawy Chełmno  
(29)
Kuchnia, potrawy Limanowa  
(29)
Kuchnia, potrawy Ełk  
(26)
Kuchnia, potrawy Opole  
(24)
Kuchnia, potrawy Siemianowice Śląskie  
(23)
Kuchnia, potrawy Grodzisk Mazowiecki  
(22)
Kuchnia, potrawy Mikołów  
(21)
Kuchnia, potrawy Świnoujście  
(21)
Kuchnia, potrawy Nowogród Bobrzański  
(16)
Kuchnia, potrawy Zgierz  
(16)
Kuchnia, potrawy Wągrowiec  
(15)
Kuchnia, potrawy Brwinów  
(15)
Kuchnia, potrawy Kostrzyn nad Odrą  
(15)
Kuchnia, potrawy Śrem  
(13)
Kuchnia, potrawy Będzin  
(12)
Kuchnia, potrawy Jelcz-Laskowice  
(11)
Kuchnia, potrawy Puńców  
(11)
Kuchnia, potrawy Purzec  
(11)
Kuchnia, potrawy Skierniewice  
(10)
Kuchnia, potrawy Główna  
(10)
Kuchnia, potrawy Zamość  
(10)
Kuchnia, potrawy Dębica  
(9)
Kuchnia, potrawy Parczew  
(9)
Kuchnia, potrawy Racibórz  
(9)
Kuchnia, potrawy Elbląg  
(9)
Kuchnia, potrawy Borów  
(8)
Kuchnia, potrawy Dłużyna Górna  
(8)
Kuchnia, potrawy Aleksandrów  
(8)
Kuchnia, potrawy Bochnia  
(8)
Kuchnia, potrawy Włodzimierzów  
(7)
Kuchnia, potrawy Karolina  
(7)
Kuchnia, potrawy Nowy Targ  
(7)
Kuchnia, potrawy Jawiszowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Mysłowice  
(7)
Kuchnia, potrawy Józefów  
(7)
Kuchnia, potrawy Ostrów Wielkopolski  
(7)
Kuchnia, potrawy Choszczno  
(7)
Kuchnia, potrawy Grabówka  
(6)
Kuchnia, potrawy Jeżewice  
(6)
Kuchnia, potrawy Smokowo  
(6)
Kuchnia, potrawy Dynów  
(6)
Kuchnia, potrawy Santok  
(6)
Kuchnia, potrawy Hajnówka  
(6)
Kuchnia, potrawy Milicz  
(6)
Kuchnia, potrawy Bolesławiec  
(6)
Kuchnia, potrawy Kobyłka  
(6)
Kuchnia, potrawy Węgliniec  
(6)
Kuchnia, potrawy Wołowice  
(5)
Kuchnia, potrawy Istebna  
(5)
Kuchnia, potrawy Środa Wielkopolska  
(5)
Kuchnia, potrawy Zręcin  
(5)
Kuchnia, potrawy Andrychów  
(5)
Kuchnia, potrawy Ochodza  
(5)
Kuchnia, potrawy Braniewo  
(5)
Kuchnia, potrawy Kłodzko  
(5)
Kuchnia, potrawy Dzierzgowo  
(5)
Kuchnia, potrawy Malcanów  
(5)
Kuchnia, potrawy Dopiewiec  
(5)
Kuchnia, potrawy Szczecinek  
(5)
Kuchnia, potrawy Bielsk Podlaski  
(5)
Kuchnia, potrawy Jarosław  
(5)
Kuchnia, potrawy Strumień  
(5)
Kuchnia, potrawy Brzozów  
(5)
Kuchnia, potrawy Jednorożec  
(5)
Kuchnia, potrawy Ostrowiec Świętokrzyski  
(5)
Kuchnia, potrawy Osse  
(5)
Kuchnia, potrawy Namysłów  
(4)
Kuchnia, potrawy Jabłonna  
(4)
Kuchnia, potrawy Słupca  
(4)
Kuchnia, potrawy Młochów  
(4)
Kuchnia, potrawy Ustroń  
(4)
Kuchnia, potrawy Dziećmorowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Krapkowice  
(4)
Kuchnia, potrawy Kamień  
(4)
Kuchnia, potrawy Zawiercie  
(4)
Kuchnia, potrawy Żarów  
(4)
Kuchnia, potrawy Raszków  
(4)
Kuchnia, potrawy Lubań  
(4)
Kuchnia, potrawy Kluczbork  
(4)
Kuchnia, potrawy Szczawnica  
(4)
Kuchnia, potrawy Chrząstawa Mała  
(4)
Kuchnia, potrawy Tczew  
(4)