O przedmiocie

Skład: Prażone glony morskie nori

Wartości odżywcze na 100g:

  • energia: 854kJ / 204kcal

  • tłuszcz: 0,8g (w tym kwasy nasycone: 0g)

  • węglowodany: 22,5g w tym cukry: 0g

  • błonnik: 3g

  • białko: 26,7g

  • sól: 1,7g

Producent: Kuchnie Świata

Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Przechowywać w ciemnym, suchym miejscu, szczelnie zamknięte! Nie należy przechowywać w lodówce!

Nori to gatunek wodorostów morskich rodzaju Porphyra (krasnorosty), które po uprzednim oczyszczeniu, rozdrobnieniu, przelaniu do prostokątnych form (sit), wysuszeniu, uprażeniu i w konsekwencji otrzymaniu cienkich arkuszów, służą głównie do przyrządzania sushi w wersji maki-sushi. Są dość kruche, posiadają kolor głębokiej zieleni oraz naturalny - morski smak. Nori to produkt w 100% naturalny, hodowany w zimnych i czystych wodach morskich, gdzie wodorosty mają najlepsze warunki do wzrostu. Oprócz sushi mogą być stosowane jako zdrowa przekąska (snack) lub być dodatkiem do innych dań kuchni orientalnej. Nori zawiera dużo białka roślinnego, węglowodanów, minerałów (żelazo, wapń, jod, fosfor), wodorostów witamin A i C. nori oraz - niezbędny w leczeniu chorób związanych z niedoborem jodu oraz podwyższonym poziomem cholesterolu i upośledzony układ odpornościowy. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie glonów zmniejsza prawdopodobieństwo choroby układu sercowo-naczyniowego. Dobrze jest jeść nori w takich chorobach: miażdżyca, żylaki i choroby tarczycy.

Stosowanie nori jest przeciwwskazane u kobiet w ciąży, w przypadkach indywidualnej nietolerancji jodu.

Stan Nowy
Marka inny
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.010 kg
Produkt nie zawiera konserwantów
Nazwa handlowa Glony Nori Green
Waga 115.000 g
Kod producenta WEEW3w3R3R32R3
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 9be54d2e-05a6-40e5-abd0-24c834dc244c

Podobne wyszukiwania