Gotuj z głową – Barbara Adamczewska
132 przepisy na szybkie dania
Przywykliśmy uważać, że na prowadzenie prawdziwej domowej kuchni, wymagające niemało wysiłku i sporo czasu, mogą sobie pozwolić jedynie osoby nie pracujące zawodowo. Nam, zabieganym i obarczonym wieloma obowiązkami, po prostu brakuje czasu na dogadzanie podniebieniu. na co dzień jadamy cokolwiek, byle szybciej, pozostawiając kulinarne wyczyny na koniec tygodnia. Tymczasem przygotowanie smacznego, urozmaiconego i pełnowartościowego posiłku wcale nie musi zajmować kilku godzin. Przy obecnym zaopatrzeniu sklepów spożywczych w produkty i mrożonki, przy odpowiednim wyposażeniu kuchni w nowoczesne sprzęty i urządzenia oraz umiejętnym zorganizowaniu sobie pracy - obiad możemy ugotować w niecałą godzinę.
W książce Gotuj z głową udowadniamy, że nie jest to wcale trudne.
Oprawa miękka, trochę pomięta, stan książki w środku bardzo dobry.
ISBN 12347779
Wydawnictwo Prószyński i S-ka
Warszawa 1995 r.
Wydanie I
Str. 96