O przedmiocie

Właściwości lecznicze grzybka:
- reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom;
- rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach;
- wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów;
- wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy stany zapalne w organizmie;
- wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy;
- hamuje wzrost komórek nowotworowych;
- wspomaga leczenie chorób przewodu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy;
- łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie;
- zwiększa libido;
- opóźnia proces starzenia;
- zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe;
- pomaga walczyć z bezsennością;
- zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne;
- dostarcza wielu witamin;
- reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi;
- wspomaga leczenie chorób jelit, wątroby, śledziony i trzustki;

Jak hodować grzybka?
Porcja grzybka jest na szklankę mleka ale polecam zacząć od mniejszej ilości mleka aby dać grzybkowi czas na rozruch. Zalewamy w słoiku/ szklance grzybka mlekiem. Po 24 godzinach mieszamy go i cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu). Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).

Jakie mleko?
Używamy zwykłego mleka pasteryzowanego, o krótkim terminie ważności - nie UHT. A jeszcze lepiej prawdziwego wiejskiego od gospodarza, jeśli mamy dostęp. Można również stosować mleko kozie, ale proces przetwarzania przez grzybka jest nieco dłuższy niż w przypadku mleka krowiego.

Stan Nowy
Waga netto 10 g
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: b380277d-fef5-4a75-a1e8-a5ad80d232c2

Podobne wyszukiwania