Gulaszowej z jelenia ( może być łania, cielak)
Mięso krojone , łopatka , karczek , drobne z klasowania mięs .
Pakowane próżniowo i zamrażane w temperaturze około -18C.
W celu wysyłki odpowiednio zabezpieczone .
Cena za 1kg.
Dziczyzna to mięso, które cieszy się rosnącym uznaniem, zwłaszcza wśród tych, którzy poszukują zdrowych i ekologicznych źródeł białka. Mięso z dzikich zwierząt takich jak dzik, sarna jeleń, jest znane z niskiej zawartości tłuszczu oraz wyjątkowego smaku, którego nie można porównać do mięsa hodowlanego. Pomimo swojego wyjątkowego profilu smakowego, dziczyzna jest dziś rzadko spotykana w polskich kuchniach, ale wielu pasjonatów dziś eksperymentuje jej przyrządzanie w swoich kuchniach w domowym zaciszu.
Dziczyzna to mięso ze zwierząt upolowanych żyjących na wolności. Jest ono bogate w białko, żelazo, cynk, potas, witaminy z gruby b oraz kwasy tłuszczowe omega-3. Ma również niski indeks glikemiczny, dzięki czemu jest dobrym wyborem dla osób z cukrzycą. Należy pamiętać, że dziczyzna nie potrzebuje dużej ilości różnorodnych przypraw. Jej oryginalny smak jest na tyle wyrazisty, że duża ilość przypraw zagłuszy jej smak.
Dziczyzna najlepsza jest w smaku jeśli zwierzę zostało upolowane w okresie jesiennym lub zimowym. Mięso w tym okresie charakteryzuje się najlepszą strukturą i smakiem.
W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00