O przedmiocie

Dlaczego powstał ten nóż? 

Jestem z zawodu knifemakerem i wiem, że noże tworzone w pełni ręcznie są bardzo drogie - ceny idą w tysiące ze względu na pracochłonność całego procesu. 

W tym nożu skorzystałem z technologii automatycznego szlifowania ostrzy, zachowując ręczne wykańczanie. W ten sposób powstało ostrze o znacznie lepszej i twardszej stali niż marketowa (japońskie Aus-10 na rdzeniu, ~60HRC, i 66 warstw damastu na bokach) jednocześnie zachowując przystępną cenę i jakość handmade. Całość złożona w piękny zestaw z czarnym ekspozytorem na nóż i olejem do konserwacji rękojeści, zamkniętymi w grawerowanej sosnowej skrzynce - idealny na prezent.

Dane techniczne:

  • Typ: Gyuto

  • Ostrze: 210mm

  • Rękojeść: 140mm, oliwka + heban

  • Stal (rdzeń): Aus-10, nierdzewne

  • Stal (boki): Damast SUS 340, 66 warstw, nierdzewny

  • Twardość: ~60HRC (zauważalnie dłuższe trzymanie ostrości) 

Noże ostrzę przed każdą wysyłką, w związku z czym przychodzą do Państwa tak ostre, że można się nimi golić. 

Dostępne trzy rodzaje rękojeści - widoczne w osobnych ofertach na profilu. 

Stan Nowy
Długość trzpienia 14 cm
Przeznaczenie szefa kuchni
Materiał uchwytu drewno
Materiał ostrza stal nierdzewna
Stan opakowania oryginalne
Długość ostrza 21 cm
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1bc77cd3-27bb-43da-b313-4a2a5728ddea

Podobne wyszukiwania