O przedmiocie

Oryginalny japoński nóż Satake Yanagi-ba, używany do cięcia i filetowania surowych ryb. Doskonale ostry i precyzyjny, dzięki jednostronnemu zaostrzeniu klingi umożliwia gładkie cięcie na nawet najcieńsze plasterki i zapobiega przyklejaniu się ostrza do ryby. Wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej oraz naturalnego drewna magnoliowego, znakomicie układa się w dłoni i zapewnia pełną stabilność cięcia. Bardzo długie, wąskie ostrze pozwala na wygodne filetowanie nawet bardzo dużych ryb. Rękojeść utrzymana jest w tradycyjnym stylu Wa.

Niezwykle ostre i wytrzymałe ostrze – wykonane z wysokiej jakości nierdzewnej stali węglowej, ostrzone jednostronnie.
Drewniana rękojeść – wygodna i ergonomiczna, perfekcyjnie leży w dłoni.
Wielowiekowa tradycja – noże wykonywane w środkowej Japonii - regionie znanym z kucia mieczy i noży.
Oszczędność czasu – przygotowywanie potraw będzie zajmować znacznie mniej czasu.
Japońskie noże Satake znane są ze swojej znakomitej jakości oraz nienagannego naostrzenia. Produkowane są w mieście Seki, położonym w centralnej Japonii, które słynie ze swoich doskonałych wyrobów. Marka Satake w harmonijny sposób łączy tradycje z nowoczesną technologią wytarzania noży, tworząc trwałe i funkcjonalne wyposażenie do każdej kuchni.

Pamiętaj:

Bardzo ostra krawędź tnąca!Nie zmywać w zmywarce.Nie ciąć na desce wykonanej ze szkła lub metalu.Po myciu nóż należy wytrzeć do sucha.

Wskazówka - Po umyciu rączka powinna dobrze obeschnąć. Aby naturalne drewno nie uległo uszkodzeniu, warto raz na jakiś czas natrzeć je olejem roślinnym i pozostawić do wyschnięcia.

Kraj pochodzenia: Japonia

Długość ostrza: 27 cm

Ostrzenie: jednostronne (praworęczne)

Materiał: stal nierdzewna 420 J2, HRC 56 (+/-1)

Zapraszam do moich pozostałych ogłoszeń.

Stan Nowy
Marka Satake
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 62b3ba04-2c48-4f12-b561-704d505a7e9f

Podobne wyszukiwania