Kalendarz Adwentowy w formie książki z dżemami od francuskiej marki Bonne Maman. Jest to limitowana świąteczna kolekcja na rok 2024, która zachwyci każdego smakosza słodkości. Idealna na prezent zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W skład zestawu wchodzą 23 słoiczki z dżemami, każdy z innym smakiem plus 1 niespodzianka. Ciesz się przez 24 dni słodkimi przyjemnościami. Kalendarz w formie rozkładanej makiety z 24 okienkami. Zawarte w nim dżemy sprawdzą się idealnie jako słodka przekąska oraz jako dodatek do kanapek lub naleśników. Możliwość wielokrotnego wykorzystania słoiczków czyni ten zestaw również prezentem praktycznym.
RODZAJE I SKŁADNIKI:
1) Morela z ekstraktem z kwiatów pomarańczy. Składniki: morele, cukier, brązowy cukier trzcinowy, ekstrakt z kwiatów pomarańczy, koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g. Może zawierać pestki bądź ich fragmenty.
2) Krem z orzechów laskowych i kakao. Składniki: cukier, ORZECHY LASKOWE 20%, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), odtłuszczone MLEKO w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,5%, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, ekstrakt waniliowy. Może zawierać INNE ORZECHY.
3) Gruszki z dodatkiem ziaren kakaowych. Pasteryzowany. Składniki: gruszki, cukier, brązowy cukier trzcinowy, ziarna kakaowe 0,5%, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 50g na 100g.
4) Konfitura ekstra z truskawek i poziomek. Pasteryzowana. Składniki: owoce (truskawki 40%, poziomki 7%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 47g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g.
5) Konfitura z ananasów i marakui. Pasteryzowana. Składniki: Owoce (ananasy 44%, marakuja 6%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g.
6) Marmolada z pomarańczy, yuzu i grejpfruta. Pasteryzowana. Składniki: owoce (pomarańcze gorzkie 15,5%, yuzu 13,5%, grejpfruty 11%, pomarańcze słodkie 10%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g.
7) Konfitura ekstra z rabarbaru z przyprawami. Pasteryzowana. Składniki: rabarbar, cukier, brązowy cukier trzcinowy, przyprawy: (cynamon (Cinnamomum cassia), kolendra, anyż, kminek, imbir), koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Całkowita zawartość cukru: 60g na 100g.
8) Konfitura wiśniowa z miodem. Pasteryzowana. Składniki: wiśnie, cukier, miód kasztanowy 4%, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g. Może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
9) Jagody z syropem klonowym. Pasteryzowany. Składniki: jagody, syrop klonowy 32%, cukier, koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyna. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g.
10) Krem karmelowy z mlekiem skondensowanym i wanilią z Madagaskaru. Składniki: słodzone MLEKO skondensowane (MLEKO, cukier) 39%, syrop glukozowy, cukier, woda, ekstrakt z wanilii Burbon z Madagaskaru, substancja żelująca: pektyny, sól, regulator kwasowości: cytryniany sodu.
11) Mango, maliny i limonka. Pasteryzowany. Składniki: owoce (mango 34%, maliny 13%, sok z limonki 3%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g.
12) Konfitura ekstra wieloowocowa. Pasteryzowana. Składniki: owoce (truskawki 20%, wiśnie 15%, porzeczki czerwone 12%, porzeczki czarne 3%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 60g na 100g. Może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
13) Pomarańcze z gorzką czekoladą. Pasteryzowany. Składniki: cukier, pomarańcze 39%, gorzka czekolada 10% (masa kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalna skrobia z tapioki, zagęszczony sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 39g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 55g na 100g.
14) Jabłka i pigwa z miodem. Pasteryzowany. Składniki: owoce (jabłka 35%, pigwa 15%), cukier, miód jodłowy 20%, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 55g na 100g.
15) Mirabelki z ekstraktem z kwiatu lipy. Pasteryzowany. Składniki: śliwki, mirabelki, cukier, brązowy cukier trzcinowy, ekstrakt z kwiatu lipy, zagęszczony sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru 60g na 100g. Może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
16) Krem karmelowy z mlekiem skondensowanym i kawą. Składniki: słodzone MLEKO skondensowane (MLEKO, cukier) 39%, syrop glukozowy, cukier, woda, ekstrakt kawy, substancja żelująca: pektyny, sól, regulator kwasowości: cytryniany sodu.
17) Malina z różą. Pasteryzowany. Składniki: maliny, cukier, brązowy cukier trzcinowy, ekstrakt z róży, zagęszczony sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 55g na 100g.
18) Cytryny z naparem z kwiatu czarnego bzu. Pasteryzowany. Składniki: cukier, cytryny, woda, brązowy cukier trzcinowy, napar z kwiatów bzu czamego, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 20g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g.
19) Krem z orzechów laskowych i kakao. Składniki: cukier, ORZECHY LASKOWE 20%, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), odtłuszczone MLEKO w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,5%, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa, ekstrakt waniliowy. Może zawierać INNE ORZECHY. Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od światła. Nie przechowywać w lodówce.
20) Konfitura z guawy. Pasteryzowana. Składniki: guawa, cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g.
21) Konfitura ekstra z jeżyn, malin i jagód. Pasteryzowana. Składniki: owoce (jeżyny 20,5%, maliny 16,5%, jagody 13%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, zagęszczony sok cytrynowy, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g.
22) Konfitura z moreli i brzoskwin. Pasteryzowana. Składniki: owoce (morele 34%, brzoskwinie 16%), cukier, brązowy cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyny. Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g. Może zawierać pestki, bądź ich fragmenty.
23) Konfitura ekstra z figi fioletowej z cynamonem. Pasteryzowana. Składniki: fioletowe figi, cukier, brązowy cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, substancja żelująca: pektyny, cynamon (Cinnamomum cassia). Sporządzono z 50g owoców na 100g produktu. Łączna zawartość cukru: 60g na 100g.