KAMIEŃ w II gatunku, posiada wyszczerbienia na krawędziach lub w narożnikach, mikro pęknięcia, nie ma to jednak znaczenia w eksploatacji i uzyskiwania smacznej chrupiącej pizzy. Produkt jest w oryginalnym kartonie producenta.
Kupujący został powiadomiony przez sprzedającego o wadach produktu i nie będzie rościł pretensji ( wnosił reklamacji) do sprzedającego z tego tytułu w stosunku do sprzedającego.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA I DODATKOWE INFORMACJE
Kamień do pizzy i chleba z lawy wulkanicznej
Wymiary kamienia: 38 x 30 x 1,5 cm
Wymiary szufli 41,4 x 29,5 x 0,5 cm
Waga: 5,8 kg
Rekomendowane mycie: mycie ręczne
Liczba elementów w zestawie: 2
Wykonanie kamienia: kamień pochodzenia wulkanicznego z Etny
Wykonanie szufli: drewno brzozowe
Kraj produkcji: Włochy
DLACZEGO KAMIEŃ DO PIZZY ETNA JEST LEPSZY OD INNYCH KAMIENI?
1.Kamień pochodzenia wulkanicznego, z lawy wulkanu Etna, naturalny materiał doskonale akumulujący ciepło.
2.Porowata struktura kamienia doskonale wchłania nadmiar wilgoci, dzięki czemu pizza jest chrupiąca.
3.Kamień może byś stosowany w grillach węglowych, gazowych oraz w piekarnikach elektrycznych i gazowych
4.Bardzo trwały, nie pęka w czasie eksploatacji (nie poddawać szokowi termicznemu)
Łatwy w konserwacji.