O przedmiocie

Kawa Etiopia ziarnista 1kg niskodrażniąca 100% Arabika Specialty 85 pkt. Na naszych aukcjach kawy są zawsze świeżo palone, przed wysyłką do klienta. Kawy palimy metodą mistrzowską. ETIOPIA Sidamo - Heirloom Specialty 85 pkt. SCAA - Gatunek: 100% Arabica - Stopień Palenia: 3/5 - Intensywność: 3/5 - Kwasowość: 1/5 - Nuty smakowe: owocowo-kwiatowe, morela, czekolada,karmel - Specialty - Punktacja 85 pkt. SCAA - Region: Sidamo - Heirloom - Obróbka: washed - na mokro - Wysokość upraw: 1800 m.n.p.m - Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia - Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia Kawa ETIOPIA z regionu SIDAMO to 100% Arabica Specialty, która otrzymała 85/100 punktów, prestiżowej organizacji SCAA. Kawa polecana dla wielbicieli słodkiego smaku i pełnego aromatu, o owocowo-kwiatowym charakterze i niskim stopniu goryczki. Kawa niskodrażniąca Etiopia od Derba Coffee Ziarna naszej kawy, jeszcze w formie surowej jest poddawana procesowi mycia parą wodną pod wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi z powierzchni ziarna kawy zielonej, zmywane są wszystkie woski i dzięki temu neutralizuje poziom kwasowości do zera. Wynikiem tego uzyskujemy mocno zredukowany poziom kwasów, które nie będą nas już niepokoić. Kolejną kluczową cechą tej kawy jest jej ciemne palenie. Czym ciemniej kawa jest wypalona, tym posiada większą zawartość związku o nazwie N-Metylopirolidon, który blokuje nadmierną produkcję kwasów żołądkowych. My jako cały zespół DERBA COFFEE myślimy o wszystkich, również o tych osobach, którzy ze względów zdrowotnych nie mogli pić kawy, obawiając się o nieprzyjemne bóle w żołądku. Dlaczego warto kupić kawę ETIOPIE? Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy Doskonała na każdą okazję Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami Bogaty i intensywny smak Najwyższa jakość ziaren Kawa pozbawiona Ochratoksyny Wypalana metodą mistrzowską Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych Opakowanie zachowujące świeżość kawy Palimy kawę metodą mistrzowską!! Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut. Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze. Kawa ETIOPIA SIDAMO otrzymała tytuł BEZPIECZNY PRODUKT - Kawa pozbawiona OCHRATOKSYNY. Kupując kawę ETIOPIA SIDAMO, otrzymujecie gwarancję Bezpiecznego Produktu Żywnościowego, pozbawionego Ochratoksyny A (OTA).

Stan Nowy
Marka Derba Coffee
Nazwa handlowa inna
EAN (GTIN) 5904422997335
Gatunek kawy Arabica
Kraj pochodzenia Etiopia
Wielkość opakowania (g) 1000 g
Skład 100% arabica
Stopień palenia średni
Kwasowość delikatna
Intensywność smaku średnia
Przeznaczenie ekspres przelewowy, french press, ekspres automatyczny, kawiarka, metody alternatywne, ekspres kolbowy
Rodzaj kawa czarna
Cechy dodatkowe niskodrażniące
Stan opakowania oryginalne
Certyfikat Gwarantowana tradycyjna specjalność
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 14b2e45c-ca22-4cee-a35b-a211b960dbb2

Podobne wyszukiwania