Na naszych aukcjach kawy są zawsze świeżo palone, przed wysyłką do klienta. Kawy palimy metodą mistrzowską. Dekofeinizacja: Swiss Water Kawa Decaf Organic Swiss Water MEKSYK CHIAPAS 1KG SHG EP - Gatunek: 100% Arabica Meksyk Chiapas - Stopień Palenia: 5/5 - Intensywność: 4/5 - Kwasowość: 1/5 - Nuty smakowe: czekolada, orzechy, cytrusy - Metoda dekofeinizacji: Swiss Water - Region: Chiapas - Obróbka: washed - na mokro - Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m - Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia - Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia Jak powstaje nasza kawa bezkofeinowa Meksyk Chiapas Swiss Water Kawa bezkofeinowa MEKSYK z regionu Chiapas została pozbawiona kofeiny w naturalnym procesie tzw: "wody szwajcarskiej" Swiss Water Process, która uważana jest za najczystszą metodę usuwania kofeiny z kawy. Proces polega na moczeniu ziaren zielonych kawy w gorącej wodzie, dopóki nie wypuszczą kofeiny. Następnie woda zostaje przepuszczona przez filtry węglowe, aby usunąć z niej kofeinę. Po wszystkim ziarna z powrotem umieszcza się w przefiltrowanym roztworze, by część substancji do nich wróciła. Najważniejsze cechy naszej kawy bezkofeinowej Meksyk Chiapas ✅ Kawa Bezkofeinowa Decaf Meksyk Chiapas Swiss Water to kawa w 99% pozbawiona kofeiny, idealna dla osób, które cenią wyjątkowy smak kawy, ale chcą uniknąć kofeiny w diecie. ✅ Dzięki metodzie Swiss Water kawa nie ma gorzkiego posmaku, zachowuje swoje naturalne walory smakowe. ✅ Ekologiczny i bezpieczny proces dekofeinizacji Swiss Water opiera się na wykorzystaniu wody oraz precyzyjnie kontrolowanych parametrów temperatury i czasu w celu usunięcia kofeiny z ziaren kawy. Dlaczego warto kupić kawę bezkofeinową Meksyk Chiapas? Idealna dla miłośników kawy bezkofeinowej Unikalny proces dekofeinizacji metodą Swiss Water Doskonała na każdą okazję Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami Bogaty i intensywny smak Najwyższa jakość ziaren Kawa pozbawiona Ochratoksyny Wypalana metodą mistrzowską Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych Opakowanie zachowujące świeżość kawy Kawa bezkofeinowa Meksyk Chiapas od Derba Coffee jest również łagodna dla żołądka. Ziarna naszej kawy, jeszcze w formie surowej jest poddawana procesowi mycia parą wodną pod wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi z powierzchni ziarna kawy zielonej, zmywane są wszystkie woski i dzięki temu neutralizuje poziom kwasowości do zera. Wynikiem tego uzyskujemy mocno zredukowany poziom kwasów, które nie będą nas już niepokoić. Kolejną kluczową cechą tej kawy jest jej ciemne palenie. Czym ciemniej kawa jest wypalona, tym posiada większą zawartość związku o nazwie N-Metylopirolidon, który blokuje nadmierną produkcję kwasów żołądkowych. My jako cały zespół DERBA COFFEE myślimy o wszystkich, również o tych osobach, którzy ze względów zdrowotnych nie mogli pić kawy, obawiając się o nieprzyjemne bóle w żołądku. Kawa Meksyk Chiapas od Derba Coffee polecana jest przez: profesjonalnych baristów zwolenników najwyższej jakości kawy bezkofeinowej wielbicieli espresso domowych baristów wszystkich tych, którzy chętnie eksperymentują z alternatywnymi metodami parzenia pasjonatów ciekawych odmian, nowoczesnych i innowacyjnych obróbek kawowego ziarna kawiarni Palimy kawę metodą mistrzowską!! Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut. Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze. Kawa MEKSYK CHIAPAS otrzymała tytuł BEZPIECZNY PRODUKT - Kawa pozbawiona OCHRATOKSYNY. Kupując kawę MEKSYK CHIAPAS, otrzymujecie gwarancję Bezpiecznego Produktu Żywnościowego, pozbawionego Ochratoksyny A (OTA). DLACZEGO NASZA KAWA JEST NAJLEPSZA? – sekret tkwi w ziarnach i miejsca, z którego się w nie zaopatrujemy. Są to farmy organiczne, ekologiczne i certyfikowane, dzięki temu mamy gwarancję, że nie było użytych chemicznych nawozów i pestycydów podczas upraw. Dzięki tak starannie skomponowanej jakości ziaren, uzyskaliśmy najbardziej aromatyczną i intensywną smakowo kawę, która sprawi że na pewno otulicie się smakiem przyjemności.