O przedmiocie

Najwyższej jakości naturalny kawior z łososia Keta z dzikiego połowu (Oncorhynchus keta). Keta jest największą z ryb łososiowych i dla tego ma największe ziarenka kawioru.

Kawior ten to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm.

Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój.

W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi.

Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.

Kawior podaje się schłodzony na pieczywie, blinach, naleśnikach czy jajkach. Najlepszym dodatkiem do czerwonego kawioru jest wytrawne białe wino..

Skład: ikra łososiowatych ryb Keta, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Złowiono w Oceanie Spokojnym.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal, tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,2 g, białko 19,8 g, sól 2,1 g.

Producent: Lemberg, Berlin
Masa netto: 100 g
Najlepiej spożyć przed: : 24.07.2024

Stan Nowy
Marka Lemberg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 4119149b-bf68-4a8e-a9c7-b64b5db7e8e2

Kawior

Polaki  
(4)
Poznań  
(2)
Częstochowa  
(2)
Piotrków Trybunalski  
(1)
Stefanowo  
(1)
Wola Mielecka  
(1)
Hel  
(1)
Lubsko  
(1)
Radom  
(1)
Żabnica  
(1)
Soblówka  
(1)
Skawina  
(1)