Ketchup z dyni uprawianej bez chemii w naszym gospodarstwie w Jaśliskach (Beskid Niski). Słoik o pojemności 370ml.
Ketchup z dyni to połączenie gęstego puree z dyni z przecierem pomidorowym, papryką, cebulą i przyprawami. Prosty skład – warzywa, cukier, ocet i przyprawy – zapewnia zamknięcie w słoiku maksimum wartości odżywczych i prozdrowotnych oraz walorów smakowych.
Ketchup z dyni polecamy do mięs, wędlin, kanapek, tostów, pizzy czy placków, np. ziemniaczanych lub z cukinii. Świetnie sprawdza się jako sos sam w sobie lub baza/składnik do sosów warzywnych/mięsnych.
Dynia to warzywo niskokaloryczne, a ponadto źródło białka oraz błonnika pokarmowego. W jej miąższu znajduje się także wiele składników mineralnych, może poprawić funkcjonowanie układu odpornościowego.
Wyprodukowany jesienią 2022.
Serdecznie polecam inne produkty z naszego gospodarstwa i zapraszam do agroturystyki "Pod Bieszczadem" w Jaśliskach w Beskidzie Niskim