O przedmiocie

Kiełbasa z dziczyzny sarny przeważnie mięso z koziołka ze względu na kojarzenie pochodzenia mięsa sarna- sarnina, koziołek to samiec sarny. Mięso z całej sztuki nieklasowane dodatek około 20% mięsa drobnego wieprzowego ze względu na walory smakowe i tłuszcz. Przyprawy tradycyjne sól kamienna Kłodawa pieprz czarny mielony przez nas cukier lub glukoza, czosnek mielony, przyprawy ziołowe. Wędzenie w wędzarni tradycyjnej opalanej drewnem liściastym. W temperaturze około 80 stopni Celsjusza przez około 6 godzin. Do czasu uzyskania efektów obróbki termicznej mającej na celu przygotowanie do spożycia i długiego terminu przechowywania. Kiełbasy z tej wędzarni i w ten sposób wędzone są laboratoryjnie badane, na zawartość i rodzaju dymu. Po tego rodzaju obrótce termicznej uzyskuje się około 0,80 kg gotowej kiełbasy do spożycia z 1 kg surowej czyli wydajność około 80%

SKŁAD
Mięso sarna koziołek z całej tuszy bez schabu w 80%. Dwójka wieprzowa tłusta (ścinki boczku i podgardle) 20%, sól kamienna, czosnek, glukoza, pieprz czarny mielony i woda.

Wysyłając w paczkach kiełbasę pakujemy próżniowo, do każdej paczki dodajemy smaczny gratis naszej oferty na degustację.
Serdecznie zapraszamy na nasze inne aukcje bo u nas kupujesz to zdrowia nie rujnujesz.

W przypadku jakich kolwiek informacji , pytań , uwag chętnie porozmawiamy
15 845-33- 50
w każdy dzień roboczy do godz. 10.00

NUMER WETERYNARYJNY ZAKŁADU PL 18187203 IW

Stan Bardzo dobry
Rodzaj kiełbasa
Marka bez marki
Główny składnik dziczyzna
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: f8a81e68-80a2-4b35-a3f6-3959bf3fab17

Podobne wyszukiwania